wo 27 mei

Afgelast - Bekkas / Busch / Ounaskari / van Kemenade

Paul van Kemenade beweegt zich soepel tussen verschillende muzikale settingen, van bop tot flamenco en vrije impro. Hij weet als geen ander ongewone bezettingen samen te stellen.

Hij werkt al gedurende zijn gehele carrière samen met musici uit diverse muzikale disciplines. In zijn meest recente project komen vier nationaliteiten samen; de vooraanstaande Marokkaanse zanger & ud/guembri-speler Majid Bekkas, de Finse drummer/percussionist Markku Ounaskari en de Duitse pianist Stevko Busch.

Naast concerten in Paradox en Tivoli Vredenburg is dit bijzondere internationale kwartet ook te zien bij Podium JIN.

Majid Bekkas is een van de eersten die de klassieke gnawa uit de traditie tilde om de stap te zetten naar een meer eigentijdse muziekbeleving, vaak in samenwerking met muzikanten met uiteenlopende achtergronden. Majid Bekkas bespeelt afwisselend de ud en de guembri (driesnarige bas). In de afgelopen decennia heeft hij de gnawa internationaal op de kaart gezet. Bekkas put inspiratie uit jazz, blues, Indiase en Arabo-Andalusische muziek. Hij heeft samengwerkt met grote namen uit de jazz als Pharoah Sanders, Archie Shepp, Joachim Kuhn en Louis Sclavis.

Markku Ounaskari wordt geroemd om zijn melodische benadering van de drums. Hij speelde in ensembles met Anders Jormin, Kenny Wheeler, Lee Konitz, Tomasz Stańko, Markus Stockhausen, Trygve Seim en Marc Ducret en heeft daarnaast zijn eigen groep Kuára.

Met pianist Stevko Busch vormt Van Kemenade sinds 1995 een duo. Busch componeert ook voor films en ensembles. Busch werkt met Van Kemenade al jaren in allerlei bezettingen, waarmee ze niet lieten een beperken tot een enkele muziekstijl; van Russische liederen tot vrij geïmproviseerde muziek, kamermuziek en crossovers. .

Bezetting: Paul van Kemenade- altsax, Majid Bekkas- ud, guembri en zang, Stevko Busch - piano, Markku Ounaskari – drums.

www.paulvankemenade.com

Kaarten voorverkoop: € 15 en studenten/jongeren tot 26 € 13 (excl. € 0,79 service kosten)Kaarten avondkassa: € 17 en € 15

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Paul van Kemenade
Majid Bekkas
Stevko Busch
Markku Ounaskari

Kom na afloop van een concert naborrelen in Atlas Hollandia

Elke woensdag kan je voorafgaand aan het jazzconcert eten bij Wereldkoks in OscarLeeuw, de bovenzaal van Brebl. Wel eerst even reserveren: 024-3606662

XML
OscarLeeuw Atlas Hollandia