zo 13 dec

Quatro Ventos

Het concert an Quatro Ventos op 16 juli in Brebl kan vanwege persoonlijke omstandigheden helaas niet doorgaan. We gaan op zoek naar een nieuwe datum. Iedereen die al een kaartje gekocht heeft, krijgt deze week persoonlijk bericht.

Fado mundo is de titel van het muzekprogramma van Quatro Ventos waarmee Quatro Ventos nu in theaters staat. De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is ruim twintig jaar voorman van Quatro Ventos; een uitmuntend fado-ensemble.Om aan te tonen dat fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre brengt Quatro Ventos met Fado mundo een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, eh... uit alle quatro ventos dus. Hierbij valt te denken aan nieuwe fado's van onder anderen: Ramses Shaffy, Charles Aznavour, Sting en Jacques Brel.

Fado Mundo richt de blik op het verleden, heden en de toekomst van de fado. De band speelt, naast het nieu-we repertoire, een selectie van in hun oren de mooiste fado's ooit geschreven.

Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel, deel van de Portugese eilandengroep de Azoren. In 1991 vond hij zijn thuishaven in Nijmegen. Buiten Nederland weet de groep tevens indruk te maken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten.

Quatro Ventos werkt, live en op cd, graag samen met musici van diverse pluimage, zoals de Portugese popster Rui Veloso, Frank Boeijen, Maria de Fátima, Daisy Correira, Fernando Lameirinhas, Zeca Medeiros en de singer/songwriters Luís Alberto Bettencourt en Iain Matthews.

Het concert van vanavond is een onderdeel van de afgebroken Fado mundo tour. En verder was Quatro Ventos was in 2017 voor het laatst te horen in Nijmegen!

Uitvoerenden: Emanuel Pessanha, zang & gitaar • Pieter Klaassen, Portugese gitaar • Kristjan Martinsson, piano • Lucien Matheeuwsen, contrabas.

www.quatroventosmusic.comQuatro Ventos music · Vem, Não Te Atrases


Bij de concerten in juli delen Brebl en de artiesten de inkomsten, daarom is het kaartje iets duurder dan je gewend bent. We zitten beide in zwaar weer. Live muziek kan niet zonder artiesten, en artiesten kunnen niet zonder een podium.

TICKETS
Prijs (VVK) € 17,50
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 15:00
Aanvang 15:30
Einde 18:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek
Artiest(en) Quattro Ventos

Kom na afloop van een concert naborrelen in Atlas Hollandia

Elke woensdag kan je voorafgaand aan het jazzconcert eten bij Wereldkoks in OscarLeeuw, de bovenzaal van Brebl. Wel eerst even reserveren: 024-3606662

XML
OscarLeeuw Atlas Hollandia