gewijzigd

wo 12 mei

Doppler Trio

Het Doppler Trio is inmiddels geen onbekende meer bij Podium JIN. In 2020 kreeg de band een carte Blanche voor een drietal concerten onder de noemer Podium Jin Sessies. Binnen deze reeks presenteren zij vanavond hun album 2e album “Archean”.

Het Doppler Trio biedt een verfrissende blik op de huidige improvisatie scene. Hoewel hun bezetting die van een traditioneel jazz-combo is, is verder alles anders. Synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en oosterse ritmiek zijn slechts enkele ingrediënten die het trio toevoegt aan hun moderne jazzgeluid.

Het trio schuwt de complexiteit niet, maar behoudt daarbij het emotionele, stuwende geluid dat je ook vindt bij groepen als Portico Quartet, Mammal Hands, GoGo Penguin, Grandbrothers en Cinematic Orchestra. Pianist Daniel van der Duim studeerde o.a. bij Jeroen van Vliet en zijn invloed is zeker onderhuids aanwezig. Hun debuutalbum ‘Nebula’ kwam in maart 2019 uit in samenwerking met Fattoria Records.

Bezetting: Daniël van der Duim piano effecten, Floris-Jan van den Berg contrabas zang, Hendrik Eichler drums geluidseffecten


Website: https://www.dopplertrio.comTICKETS
Prijs (VVK) € 12,50
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 22:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief