za 25 mei

Fee Aaij 4tet - I am The Joker/AVA Trio - The Great Green

Double Album Release Show

Vanavond: Een Double Album Release Show met Fee Aaij met "I am The Joker" en het AVA Trio met "The Great Green"

Fee Aaij 4tet - I am The Joker

Maak kennis met JOKERJAZZ, een combinatie van modale jazz, barok en punk. ‘I am The Joker’ is een conceptueel jazz album gemaakt door Fee Aaij en haar 4tet en wordt in 2024 uitgebracht. Stel je voor: Radiohead, J.S. Bach, Thelonious Monk, McCoy Tyner, en, natuurlijk, David Bowie lopen elkaar midden in de nacht tegen het lijf. De figuren zijn verdwaald in een groot middeleeuws kasteel en nemen plaats aan een lange tafel. Om de tijd te doden beginnen ze elkaar verhalen te vertellen. Maar er klopt iets niet. De fabels concluderen allemaal op mysterieuze wijze hetzelfde: een gedaante, een aanwezigheid, die ieder kent, maar nooit heeft ontmoet. Van een afstand gadeslaand, lacht de Joker stilletjes. Het is tijd...

Fee Aaij (2004) is een Nederlandse jazzpianiste en componiste. Als Fee over de wereld zou gaan, zou kunst het middelpunt zijn. Zoals een wijze man ooit zei: “Kunst is wat ons onderscheidt van de dieren.”

Line-up:
Fee Aaij, piano en composities
Pauline Timmerbeil, basgitaar
Daniel Louis, drums
Marco Braun, elektrische gitaar

Website:
www.feeaaij.com 
https://linktr.ee/feeaaij'I am The Joker' wordt mede mogelijk gemaakt door Stroomversneller (Cultuur Academy), Music Support Gelderland (Poppunt Gelderland/Prins Bernard Cultuurfonds) en X Amarte. 

Fotografie door Alina Timmerbeil


AVA Trio - The Great Green 

Na succesvolle jaren met meer dan 120 concerten in heel China en Europa, drie veelgeprezen albums en een showcase op Jazzahead 2023, vaart het AVA Trio terug in de tijd naar de Middellandse Zee met hun vierde album "The Great Green" (op 8 maart 2024 uitgebracht op Tora Records); een epos in het oude Griekenland, een tijdperk waarin de kleur "blauw" niet bestond. 

AVA Trio verlegt de grenzen van jazz, geïmproviseerde en maqam muziek en creëert een unieke benadering die we definiëren als "mediterrane avantgarde".

AVA Trio is:

Giuseppe Doronzo (baritone sax, bagpipes, flutes)- Italië
Esat Ekincioglu (double bass, percussions) - Turkije
Pino Basile (tamburello, cupaphon, bendir) - Italië

Website:
https://www.avatrio.com/
https://soundcloud.com/avamusicband"In een neo-primitieve geest nam het Nederlandse Ava Trio een slinkse mediterrane tournee, waarbij doedelzakken op een creatieve, niet geclicheerde manier werden gebruikt"
Downbeat Magazine

"Hoogtepunten waren onder meer het AVA Trio, een onstuimige mix van contrabas, saxofoon en percussie in Midden-Oosterse stijl. Het gehavende instrument van Esat Ekincioglu leek opgelapt met gaffertape, maar dat stond zijn moedige spel niet in de weg." Jazzwise Magazine UK

"...Hun uitmuntende optreden is overweldigend spannend. Ava Trio is actief gevestigd in Nederland, waar innovatieve artiesten samenkomen, en kan worden beschouwd als het meest fascinerende jazztrio dat aandacht verdient." Musica Terra (2023, Japan)
foto: Yigit Demircioglu

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP/stud- VVK) € 10,00
Prijs (CJP/stud- ADD) € 12,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Fee Aaij 4tet
AVA Trio
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief