wo 25 sep

Daniël van der Duim en 3 Oever Orkest

Pentatonic

De Nijmeegse pianist Daniël van der Duim heeft speciaal voor het 3 Oever Festival, dat plaatsvindt op 21 en 22 september, 5 nieuwe composities gemaakt binnen de beperking van de pentatonische ladder. Deze composities zijn geïnspireerd door Israëlische jazz, waarin men pentatoniek ook gebruikt in combinatie met oosterse ritmiek.

Een pentatonische ladder is eigenlijk een tonenreeks van vijf noten in plaats van zeven (simpel gezegd do-re-mi-fa-sol-la-ti zonder fa en la). Het verschil in de meest bekende pentatonische ladder (majeur pentatonisch) in vergelijking met de equivalent van zeven tonen is het gebrek aan leidtonen oftewel: noten die spanning en dramatiek veroorzaken. De uitdaging is dus om wel degelijk op zoek te gaan naar die spanning op een andere manier dan normaal wordt gedaan, vaak resulterend in een verrassende inspirerend klank.

Daniël werkt voor de uitvoering samen met zowel het vorig jaar opgerichte 3 Oever Orkest als ook met het gelegenheidssaxofooncollectief Stroomopwaarts! beide o.l.v. trompettist/arrangeur Paul Vlieks.

Het 3 Oever Orkest wordt voor deze uitvoering aangevuld met:

Daniël van der Duim - Piano
Hendrik Eichler (Doppler Trio) - Drums
en het Saxofooncollectief Stroomopwaarts!
Verdere (vaste) bezetting:
Paul Vlieks -Trompet
Majd al Chehayed - Trompet
Ton Janssen - Trombone
Pieter Engels - Saxen
Jacinta Molijn - Contrabas
Alexander Caly - Toetsen

deurverkoop
Prijs (ADD) € 10,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Jazzin@Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Daniël van der Duim
3 Oever Orkest

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief