wo 16 okt

Mete Erker & Jeroen van Vliet

CD-presentatie PLUIS

Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet vieren op wo 17 april 2019 de release van hun nieuwe duo-album PLUIS. Dit album is het resultaat van dertig jaar intensief samenspel, en kenmerkt zich door spannende improvisaties en mooie liedjes.

Pluis is zacht, klein en kwetsbaar. Maar ook ruis en restjes, tussen de kieren, kriebel in je neus. Open en verstopt. Dicht op de huid, onder de huid en in je navel. De muziek van Mete Erker & Jeroen van Vliet is beeldend en poëtisch. Soms is ze wrang, maar nooit vanuit donkerte. Schoonheid voert de boventoon, en verstopt in de binnenstemmen zit de tegenkleur.

‘Erker en van Vliet behoren tot de fijnste improviserende duo’s van Nederland’ - Volkskrant

Het begon allemaal in 1989 met het Erker Kwartet. Het enige bewijs van die eerste ontmoeting tussen Mete Erker en Jeroen van Vliet is een heuse old school demo tape. Sindsdien werken ze samen in een ongelooflijke hoeveelheid en verscheidenheid aan projecten: van het album Hommage van Zuid-Afrikaanse trompettist Feya Faku, de voorstelling Sparring Partners van Connie Janssen, tot het in 2015 door Mete geïnitieerde project Near East Up North met het vermaarde ensemble Asko|Schönberg en kemençe virtuoos Derya Türkan.

In al die jaren speelden ze ook veel als duo, met als hoogtepunten het concert in Teatro Municipal in La Paz, Bolivia en de release van hun duo-album Unseen Land, met composities geïnspireerd op het werk van kunstenaar Mattie Schilders. Het duo bracht in 2016 het album Linden uit met de Zwitserse zangeres Kristina Fuchs. Met Estafest -een improvisatie collectief met violist Oene van Geel en gitarist Anton Goudsmit- namen ze in hetzelfde jaar voor het toonaangevende label BMC in Budapest hun derde album op, gevolgd door een uitgebreide tour in 2017.

In 2014 won Jeroen van Vliet de prestigieuze Boy Edgar Prijs.

Mete Erker - saxofoon
Jeroen van Vliet - piano

PLUIS is door Chris Weeda opgenomen op 6 en 7 december 2018 in het Beauforthuis in Austerlitz

 
foto credits: Jitske Schols
TICKETS
Prijs (VVK) € 12,00
Prijs (ADD) € 9,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Jazzin@Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Mete Erker
Jeroen van Vliet
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief