wo 6 nov

Got a Match? Maarten Ornstein + Mystery guest!

Elke eerste woensdag van de maand vindt in Brebl een spannende ontmoeting plaats tussen vier muzikanten: twee special guests begeleid door een vast ritmekoppel, Bouke Hofma en Marijn van de Ven.

De eerste special guest wijst een tweede aan om die maand mee te spelen. ’s Middags treffen ze elkaar voor het eerst en ’s avonds laten ze horen aan publiek wat ze die middag hebben bedacht... Er is slechts één regel: ‘Al mot ik krupen’ moet ergens in het programma voorkomen. De maand daarop neemt de aangewezen gast weer een nieuwe gast mee. GOT A MATCH? We hadden al een match met Fay Claassen -> Karel Boehlee -> Bart Wirtz -> Arno Krijger -> Anton Goudsmit ->Stefan Schmid --> Mark Tuinstra -> Maarten Ornstein. Wie neemt Maarten Ornstein mee???

Maarten Ornstein ontwikkelt zich na zijn studies saxofoon, basklarinet en bansuri zich als veelzijdig rietblazer, bandleider en componist. Hij put inspiratie uit vele genres, van pop, jazz en klassiek tot niet-westerse muziek en filmmuziek. Naast voornamelijk tenorsaxofoon en basklarinet bespeelt hij een grote variatie aan rietinstrumenten, waaronder C-melody-saxofoon, elektrische sax, tarogato en girnata. Gedurende zijn hele carrière blijft hij in triobezetting spelen met bassist Tony Overwater en drummer Wim Kegel, die hij op het Koninklijk Conservatorium Den Haag heeft leren kennen. In de jaren negentig is hij lid van succesvolle crossover-bands als SfeQ en New Cool Collective. Vanaf 2000 leidt hij de ensembles W.A.R.P. en Dash! Als componist werkt hij in opdracht van ensembles en theatergezelschappen. Als instrumentalist werkt hij samen met onder meer het Schönberg Ensemble, The Ebony Band en The Houdini's. Als sideman speelt hij in de groepen van onder anderen Joshua Samson, Mark Alban Lotz, Pierre Courbois en Martin Fondse. Vanaf 2010 opereert het trio Ornstein/Overwater/Kegel onder de naam Jungle Boldie.

TICKETS
Prijs (VVK) € 7,50
Prijs (ADD) € 10,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Got a Match?
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief