wo 13 nov

Helsdingen Trio

Betoverende geïmproviseerde jazz

Rene van Helsdingen is een bijzondere musicus. Na lang in het buitenland te hebben getourd is hij terug in Nederland en dat zullen we weten ook. Balancerend op de rand van improvisatie en compositie presenteert hij vanavond zijn nieuwe trio. Gedurende zijn 40 jarige professionele loopbaan heeft René geproduceerd voor veel verschillende platenlabels, zoals Virgin, Timeless, Turning Point Records, WEA, Dureco, Zebra Acoustic, Pacific Muziek, Munich Records, demajors Independent Music Industry Jakarta en zijn eigen labels Relukreul records en Helsdingen Music. Zijn piano werk is gearticuleerd, boeiend, virtuoos en poëtisch.

René van Helsdingen is onder andere bekend van:

Wereld reizen met de “Stage Bus” en het Helsdingen trio featuring Henry the Skipper Franklin, Donald Dean, Don Mumford, Kent Brinkley, Marcello Pellitteri, Essiet Okon Essiet, Billy Cobham, Brian Batie, Luluk Purwanto, John Butler, Wiro Mahieu, Egbert van Gruytjuyzen, Peter Guidi, Dale Barlow en vooral niet de vergeten Bily Cobham.


Bezetting:

Wiro Mahieu: contrabas
Egbert van Gruythuyzen: slagwerk
Rene van Helsdingen: pianodeurverkoop
Prijs (ADD) € 8,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Jazzin@Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Wiro Mahieu
Egbert van Gruythuyzen
Rene van Helsdingen

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief