wo 4 dec

Got a Match? Maarten van der Grinten & Mystery Guest!

Elke eerste woensdag van de maand vindt in Brebl een spannende ontmoeting plaats tussen vier muzikanten: twee special guests begeleid door een vast ritmekoppel, Bouke Hofma en Marijn van de Ven.

De eerste special guest wijst een tweede aan om die maand mee te spelen. ’s Middags treffen ze elkaar voor het eerst en ’s avonds laten ze horen aan publiek wat ze die middag hebben bedacht... Er is slechts één regel: ‘Al mot ik krupen’ moet ergens in het programma voorkomen. De maand daarop neemt de aangewezen gast weer een nieuwe gast mee. GOT A MATCH? We hadden al een match met Fay Claassen -> Karel Boehlee -> Bart Wirtz -> Arno Krijger -> Anton Goudsmit --> Stefan Schmid --> Mark Tuinstra --> Maarten Ornstein --> Maarten van der Grinten --> ?

Maarten van der Grinten staat bekend als een veelzijdige gitarist, maar ook als een getalenteerde componist en arrangeur. Hij is hoofdvakdocent en coördinator van de gitaarvakgroep aan de jazzadeling van het Conservatorium van Amsterdam.

Maarten van der Grinten trad op en maakte opnamen met tal van Nederlandse jazzmusici, onder wie Wim Overgaauw, Ack van Rooyen, Benjamin Herman, John Engels en Jesse van Ruller, en buitenlandse grootheden als Clark Terry en Toots Thielemans. Daarnaast speelde hij in een aantal grote ensembles, zoals de WDR-Bigband, het Metropole Orkest, het Willem Breuker Kollektief en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Maarten van der Grinten heeft over de hele wereld opgetreden. Hij speelt met de top van binnen- en buitenlandse jazzvocalisten, zoals Greetje Kauffeld, Laura Fygi, Mathilde Santing, Francien van Tuinen, Fay Claassen, Rima Khcheich en Cristina Branco. Zijn composities worden regelmatig uitgevoerd door het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hij schreef ook voor het Mondriaan String Quartet met DIG d'DIZ en in 2010 maakte hij arrangementen voor het Metropole Orkest met Chaka Khan as solist.


TICKETS
Prijs (VVK) € 7,50
Prijs (ADD) € 10,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Jazzin@Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Bouke Hofma
Marijn van de Ven
Maarten van der Grinten
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief