wo 19 feb

Pelican Three

Vandaag maken we kennis met het Pelican Three. Een bijzondere combi met twee blazers en een gitarist. Check hun bio's en kom kijken naar de combi!

Trompettist Dirk Beets startte zijn carrière in 1989 met de band De Dijk waarmee hij op alle prominente podia van Nederland speelde. Met het orkest van Bob Brookmeyer speelde hij in New York in de beroemde club “The Village Vanguard”. Dirk begeleidde tal van prominente artiesten als Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley en Candy Dulfer. Hij speelde tevens bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het New Rotterdams Jazz Orchestra en nam op met o.a. Defunkt en Jazzinvaders.

De laatste jaren legt Dirk zich meer toe op eigenzinnige projecten en zijn eigen muziek. Hij speelde met Double Bill en Jan Wolkers, het Kindred Spirits Ensemble: “A tribute to John Coltrane” en “Strings of Life”, Theater Aluin en Motion Unlimited (een project van Ben van den Dungen en Wiboud Burkens). Met de band Monsieur Dubois (met o.a. Bart Wirtz) speelde hij in 2006 op het North Sea Jazz Festival (‘de verrassing van het festival’ genoemd) en op het Jazz International Rotterdam (op uitnodiging van Jesse van Ruller).


Iman Spaargaren speelt tenorsaxofoon, klarinet en basklarinet. In 2012 was hij Young VIP, wat hem de mogelijkheid gaf om met zijn eigen groep in Nederland op tournee langs gerenommeerde podia te gaan. Iman speelt o.a. in Undercurrent Trio met Guillermo Celano en Marcos Baggiani en in het StarkLinnemann Quartet dat klassieke meesterwerken met wereldmuziek en jazz vermengt.


"Melody and lyricism are strong features of saxophonist and composer Iman Spaargaren. With clear expositions he wanders on paths leading to adventure" (Jan Jasper Tamboer, het Parool).


Veelzijdig gitarist Mark Tuinstra is autodidact. Hij groeide op in een muzikale omgeving – zijn vader was drummer en zijn moeder speelde piano en gitaar. Mark zelf leerde eerst piano, drums en basgitaar spelen voordat hij bij de gitaar belandde.

Zijn focus is breed, van jazz en vrije improv tot Afrikaanse en Indiase muziek, en ook pop. Hij wil graag samebspelen met anderen, zonder zich aan wat voor conventies dan ook te hoeven storen.
Hij tourde in Brazilië, Guatemala, Turkije, Japan, Ierland, Senegal, Egypte, Japan, Frankrijk, Italië, Spanje. 
Mark speelt momenteel in de Nordanians; in een 8-stuk mblax-band met Senegalese zanger Omar Ka, de Afrojazzband Atanga Boom!


“Mark Tuinstra glijdt met zijn gitaar intuïtief door de muziek” (Rinus van der Heijden, Jazznu.com)


TICKETS
Prijs (VVK) € 9,00
Prijs (ADD) € 11,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Jazzin@Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Dirk Beets
Iman Spaargaren
Mark Tuinstra
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief