wo 12 feb

Take Note! Mudita Edison Tour

Nieuw talent verdient bij Podium JIN een eigen serie Take Note! Deze serie zet de spotlight op jonge makers van nu; overlopend van energie en verse ideeën. Laat je verrassen door wat er broeit anno vandaag. Take Note!

Mudita, het trio bestaande uit Sanne Rambags (zang), Koen Smits (trompet) en Sjoerd van Eijck (piano), heeft met het debuutalbum Listen To The Sound Of The Forest (ZenneZ Records, 2018) een Edison gewonnen. De jury roemt het album als “een hommage aan de natuur en mystiek van het hoge noorden.

Mudita was al eerder te gast bij Podium JIN, toen als veelbelovend trio en nu een tour met een Edison op zak! Mudita is dan ook het perfecte ensemble om de Take Note! serie te openen.


“Mudita is het voelen van vreugde in het geluk en succes van anderen. Je begint met het wensen aan jezelf, vervolgens aan je vrienden en dan aan degenen waar je neutraal aanstaat.Ten slotte omarm je de hele wereld, het universum en alles daarbuiten. Zo benaderen we de muziek die wij maken.”


In Mudita worden de muzikale achtergronden van drie jonge muzikanten verweven in één geluid. Zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits zoeken de grenzen van hun instrumenten op, waarbij ze zich laten inspireren door stilte en intensiteit. Met hun warme klanken en melancholische improvisaties zijn ze in staat een breed publiek aan te trekken en samen een bijzondere sfeer te creëren. Door het minimalistische spel en de vrije benadering van hun composities is geen enkel concert hetzelfde, op één enkel aspect na: het geluk en de magie die tijdens het spelen ontstaat.


In april 2018 verscheen hun eerste album “Listen To The Sound Of The Forest” (ZenneZ Records). Mei 2019 won Mudita een Edison met dit album. De composities op het debuut album van Mudita zijn vertalingen van het geluk dat voelbaar is wanneer je in verbinding staat met jezelf en iedereen om je heen. Composities over zoeken, verlangen en loslaten met de natuur als grootste bron van inspiratie.Bezetting: Sanne Rambags – Zang, Koen Smits – Trompet, Sjoerd van Eijck – Pianohttps://muditamusic.nl


Vvk €9 Studenten/jongeren tot 26 jaar €7 (ex. €0.79 servicekosten)
deur: €11 Studenten/jongeren tot 26 jaar €9Ook verkrijgbaar via www.jinjazz.nll en aan de avondkassa van Brebl

TICKETS
Prijs (VVK) € 9,00
Prijs (ADD) € 11,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Mudita

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief