wo 4 mrt

Got a Match? Gijs Idema & Mystery Guest!

Elke eerste woensdag van de maand vindt in Brebl een spannende ontmoeting plaats tussen vier muzikanten: twee special guests begeleid door een vast ritmekoppel, Bouke Hofma en Marijn van de Ven.

De eerste special guest wijst een tweede aan om die maand mee te spelen. ’s Middags treffen ze elkaar voor het eerst en ’s avonds laten ze horen aan publiek wat ze die middag hebben bedacht... Er is slechts één regel: ‘Al mot ik krupen’ moet ergens in het programma voorkomen. De maand daarop neemt de aangewezen gast weer een nieuwe gast mee. GOT A MATCH? We hadden al een match met Fay Claassen -> Karel Boehlee -> Bart Wirtz -> Arno Krijger -> Anton Goudsmit --> Stefan Schmid --> Mark Tuinstra --> Maarten Ornstein --> Maarten van der Grinten --> Jasper van Damme  --> Gijs Idema --> En wie matcht next?

Op zijn elfde pakte Gijs Idema (1996) voor het eerst een gitaar en vanaf dat moment hield zijn liefde voor het instrument nooit op. Na de gebruikelijke pop- en rockbands raakte Gijs meer geïnteresseerd in jazz. Vooral toen hij werd voorgesteld aan muzikanten als Wes Montgomery en Charlie Parker. Dit was ook het punt waarop Gijs besloot muzikant te worden en de rest van zijn leven muziek te spelen en componeren.

Toen Gijs zeventien was, werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen volgde bij Jesse van Ruller, Reinier Baas, Ben van Gelder en Martijn van Iterson. Na vier jaar studeren beëindigde Gijs zijn bachelor cum laude (met een 10) en verhuisde naar New York City om zijn meesters te volgen aan de Manhattan School of Music, waar hij momenteel lessen volgt bij Christopher Rosenberg, Arturo O'Farrill, Dave Liebman en Ron Carter.

Gijs vormde in 2014 zijn eigen trio: Het Gijs Idema Trio, won de eerste prijs van het Prinses Christina Jazz Concours (2014), de Leidse Jazz Award (2016) en de Expression of Art Award ( 2017). Speelde op de meeste grote podia en festivals in Nederland, maar ook op buitenlandse podia in Duitsland, België en Frankrijk.

En vanavond bij ons in Brebl!


TICKETS
Prijs (VVK) € 7,50
Prijs (ADD) € 10,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Jazzin@Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Bouke Hofma
Marijn van de Ven
Gijs Idema
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief