za 29 aug

Juneville

Het best bewaarde geheim uit Nijmegen tussen Frank Boeijen en De Staat, schreef een voormalig OOR-recensent toen hij Obey the Heart voor het eerst hoorde…

Bij het verschijnen van dit album, bij het Arnhemse label Kroese Records, maakten recensenten vergelijkingen met Nick Cave & The Bad Seeds en Madrugada. Die vergelijking laat de Arnhems-Nijmeegse band zich glimlachend welgevallen.

Juneville werd in 2015 opgericht door zanger Pieter Nabbe. Het debuutalbum In the Garden, een melancholieke, introspectieve verzameling songs werd met superlatieven ontvangen: “Vergeet kwalificaties als on-Nederlands goed, hier zou overal de loper voor moeten worden uitgelegd”, schreef Lust For Life recensent Chris van Oostrom.

Een jaar later werd de band door 3voor12 Gelderland genomineerd voor beste nieuwkomer en beste live act. Aan Obey the Heart, geproduceerd door BJ Baartmans en bandlid/gitarist Pieter Klaassen, werkte de band ruim twee jaar. Het resultaat was een plaat waarop nieuwe wegen zijn ingeslagen en met nadruk een breed spectrum van de popmuziek wordt gezocht; van zompige blues, staccato rock tot dromerige ballads.

Radiomaker Dolf Jansen riep Obey the Heart, met gastoptredens van onder meer Renée Wijnhoven (Clean Pete) en cabaretier/gitarist Andre Manuel, uit tot album van de week in zijn programma NPO 3FM KX Radio.

Inmiddels werkt de band aan nieuw materiaal waarvan een aantal songs klaar zijn om gespeeld te worden.

Na het optreden van Juneville is het podium het domein van Dezzinski. Achter deze naam gaat de Nijmeegse dj en toetsenist Thomas Dessing schuil. Dessing, autodidact, maakt eigentijdse, duistere, industriële techno in de school van ‘klassieke’ techno componisten zoals Jeff Mills, Carl Cox en onze eigen Jan Liefhebber.


Bij de concerten in augustus delen Brebl en de artiesten de inkomsten, daarom is het kaartje iets duurder dan je gewend bent. We zitten beide in zwaar weer. Live muziek kan niet zonder artiesten, en artiesten kunnen niet zonder een podium.

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Einde 01:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Pop
Artiest(en) Juneville
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief