wo 23 sep

Daniel van der Duim: Pintures

Podium JIN Sessies: repetitie, ontwikkeling, concert, workshop en vraaggesprek alles in één.

Podium JIN Sessies: een serie waarbinnen jonge musici de kans krijgen ideeën te ontwikkelen.De sessies zijn in 2019 begonnen met De Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht kreeg de kans om te repeteren en nieuw werk te presenteren in een informele setting. Inmiddels is De Raad van Toezicht doorgegroeid naar de top van de Nederlandse Jazz. Podium JIN gaat door met de JIN Sessies, een mooie serie waarin ontwikkeling en ontmoetingen centraal staan. Keuze voor 2020 is gevallen op Daniël van Der Duim.

Nijmeegse pianist Daniël van der Duim maakt de laatste jaren naam met zijn Doppler Trio: een Duits/Nederlandse samenwerking met een verfrissende kijk op de huidige geïmproviseerde muziek. Het Doppler Trio was onlangs nog te zien bij Mondriaan Festival, Festival Jazz International Rotterdam en Festival Jazz International Nijmegen. Verder toerde hij o.a. met Pepijn Gunneweg’s theatershow: The Great Wonder. Tijdens de lockdown vielen alle optredens weg en was Daniël genoodzaakt zijn muziek terug te brengen tot de essentie: Solo Piano.

Pintures (Piano Textures) is een vervolg op zijn masterstudie waar hij op zoek ging naar de mogelijkheden/grenzen van de vleugel middels het gebruik van elektronica. Tijdens deze avond presenteert Daniël voor het eerst zijn nieuwe eigen solo werk aan het publiek, dat ook geresulteerd heeft in een bijbehorende CD. Verwacht een concert vol atmosferische, solo piano muziek, denk bijvoorbeeld aan Nils Frahm en Joep Beving in combinatie met improvisatie en electronica.


Bezetting: Daniël van der Duim – Piano, keys, electronics


Muziek


 
Website

www.dopplertrio.com

www.danielvanderduim.nl

TICKETS
Prijs (VVK) € 8,00
Prijs (ADD) € 8,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Daniël van der Duim
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief