gewijzigd

wo 21 okt

Das Sound Kollektiv

Deze Nederlandse band maakt muziek die het best te beschrijven is als live beats met improvisatie. De band ontstond in 2017 op initiatief van saxofonist en frontman: Kasper Rietkerk. In het openbaar associeert deze band zich graag met Duitse Herders dus als afkeer tegen de ‘gangbare’ Engelse bandnamen ontstond zo: Das Sound Kollektiv. Hun muziek is sterk beïnvloed door mensen als Stevie Wonder en J Dilla maar ook Chick Corea en Miles Davis zal je hierin terug horen.

In maart 2018 brachten ze hun eerste EP uit getiteld BORK. Hun releasetour door Nederland duurde twee maanden waarin ze gedraaid werden op Sublime FM en NPO Soul and Jazz. In de zomer van 2019 voelden ze de drang om hun eerste buitenlandse tour te maken. En zo belandden ze, hoe kan het ook anders, in Berlijn, waar ze onder anderen in B Flat speelden.

Naast Kasper Rietkerk op saxofoon bestaat de band uit Chiel van Rijn op bas, Bas Gankema op de toetsen en Hugo Hinkel op drums.

Kaarten online voorverkoop €10,- en aan de deur €12,- (studenten €2,50 korting)
TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 12,00
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 22:00
Locatie Brebl
Organisatie Jazzin@Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief