wo 14 okt

Jasper Blom Quartet ft. Pablo Held

Op 4 december ontving saxofonist en componist Jasper Blom de Buma Boy Edgar Prijs 2019, de belangrijkste prijs van Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. In 2020 volgt de Buma Boy Edgar Prijs Tournee van Jasper Blom. Vanavond presenteert hij het Jasper Blom Quartet met als speciale gast Pablo Held.

Met deze prestigieuze jazzprijs op zak, presenteert Blom zijn project Polyphony 3. Zoals de naam al aangeeft, is dit de derde ‘editie’ in een reeks, die hij enkele jaren geleden startte met zijn Jasper Blom Quartet.

Polyphony is een verwijzing naar Bloms fascinatie voor polyfone middeleeuwse muziek.Voor Polyphony 3 werkt het Jasper Blom Kwartet samen met de Duitse rising star pianist Pablo Held.

Jasper Blom geldt als een van de belangrijkste tenor- en sopraansaxofonisten uit de Nederlandse jazzscene. Als componist streeft hij naar een synthese van jazz, pop, klassieke en geïmproviseerde muziek. Blom won twee keer de European Jazz Competition en is winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2019, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. Blom werd uitgenodigd door topensembles als het Metropole Daarnaast werkte Jasper Blom met internationale grootheden als Randy Crawford, George Duke, Chet Baker, Lee Konitz en Nat Adderley.


In de “POLYPONY” serie gaat het Jasper Blom Quartet nu samenwerken met de jonge Duitse pianist Pablo Held die momenteel internationaal veel furore maakt. Pablo Held is het boegbeeld van een nieuwe jonge Duitse jazzgeneratie. Sinds hij van de European Concert Hall Organization de Rising Star Award kreeg, speelt hij over de hele wereld. Hij heeft inmiddels getoerd met de allergrootste jazzhelden van deze planeet, waaronder John Scofield en Chris Potter. ‘


Kenmerkend voor het Jasper Blom Quartet zijn de intelligente composities en improvisaties van saxofonist Jasper Blom, het gloedvolle spel van stergitarist Jesse van Ruller, het strakke en flexibele samenspel tussen ritmesectie en solisten, met in een hoofdrol de vermaarde Martijn Vink. Voeg daarbij Rising Star Pablo Held en je kunt gerust spreken van een all star formatie.


 


https://jasperblom.com

Kaarten voorverkoop: €15,- en studenten/jongeren tot 26 €12,50 (excl. € 0,79 service kosten)

Kaarten avondkassa: €17,50 en € 15


www.jinjazz.nl

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 19:45
Aanvang 20:00
Einde 22:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Jasper Blom
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief