gewijzigd

vr 20 nov

The Principals

Vanavond de Nijmeegse band The Principals

The Principals

Begin 2019 begonnen The Principals aan hun muzikale reis, in de repetitieruimte in het Honig-complex in Nijmegen. The Principals zijn 5 heren uit Nijmegen, allemaal ouder dan 40, met frisse midlife-energie en vlammende muzikale inspiratie.

Alle Principals hebben eerder in andere bands gespeeld (LeePrezzLee, Kwikzilver, Mojo Pin, La Tía, Simplifires en Easy Tiger). Nu, na een periode in het leven met minder prioriteit voor muziek, maar gewapend met instrumenten, ervaring, vriendschap en de liefde voor het maken van muziek, is er snel een nieuw repertoire van authentieke liedjes ontstaan.

Eind 2019 verscheen de eerste EP -Long Before You Truly Died Your Hair- (op alle streamingplatforms): een verzameling indierocknummers met verwijzingen naar artiesten als The Tragically Hip, Nick Cave en dEUS. De release werd succesvol gevierd met een live optreden op de Zeester in Nijmegen.

Dit jaar stonden The Principals op het punt om hun inmiddels uitgebreide repertoire van bijna 20 nummers live op verschillende podia uit te voeren, maar de Coronacrisis maakte een einde aan de plannen. In de afgelopen periode, waarin repetities werden uitgesteld, hebben The Principals opnames voorbereid voor een nieuwe release. Bovendien hebben de omstandigheden geleid tot een nieuwe semi-akoestische benadering van live optreden voor een klein publiek. Dit bleek een inspirerende zwerftocht te zijn.

Rutger Verhoeven – Zang
Isaac Sandoval – Gitaar
Joris Bovy – Gitaar
Bastiaan Nijhof – Basgitaar
Joep Beerens – Drums

https://theprincipals.nlKeller Kraut is er vanavond helaas niet bij.

De muzikale opvoeding van het Nijmeegse Keller Kraut bestond uit een strikt dieet van Prince, John Fogerty & J Dilla. Jaren later in de oefenruimte resulteerde deze opvoeding in een set van korte instrumentale nummers waar de geest van hun muzikale voedingsbronnen nog steeds in rondwaart. Altijd ten gehore gebracht onder het motto _passion over skill, spirit over polish_

Jasper van der Weerd ~ gitaar, bas, moog
Jeroen Rozendaal ~ gitaar, bas
Xander Roozen ~ drum, samples


Keller Kraut · Basement Bounce

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 22:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek
Artiest(en) The Prinicipals
Keller Kraut
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief