Uitverkocht

zo 13 dec

Quatro Ventos - concert 2

Fado mundo is de titel van het muzekprogramma van Quatro Ventos waarmee Quatro Ventos nu in theaters staat. De Portugese zanger/gitarist Emanuel Pessanha is ruim twintig jaar voorman van Quatro Ventos; een uitmuntend fado-ensemble.

Om aan te tonen dat fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre brengt Quatro Ventos met Fado mundo een verrassende selectie Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, eh... uit alle quatro ventos dus. Hierbij valt te denken aan nieuwe fado′s van onder anderen: Ramses Shaffy, Charles Aznavour, Sting en Jacques Brel.

Fado Mundo richt de blik op het verleden, heden en de toekomst van de fado. De band speelt, naast het nieu-we repertoire, een selectie van in hun oren de mooiste fado′s ooit geschreven.

Emanuel Pessanha is geboren op het eiland São Miguel, deel van de Portugese eilandengroep de Azoren. In 1991 vond hij zijn thuishaven in Nijmegen. Buiten Nederland weet de groep tevens indruk te maken in Portugal, Zwitserland, Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland en de Verenigde Staten.

Quatro Ventos werkt, live en op cd, graag samen met musici van diverse pluimage, zoals de Portugese popster Rui Veloso, Frank Boeijen, Maria de Fátima, Daisy Correira, Fernando Lameirinhas, Zeca Medeiros en de singer/songwriters Luís Alberto Bettencourt en Iain Matthews.

Het concert van vanmiddag (15:00 of 17:00 uur) is een onderdeel van de afgebroken Fado mundo tour. .

Uitvoerenden: Emanuel Pessanha, zang & gitaar • Pieter Klaassen, Portugese gitaar • Kristjan Martinsson, piano • Lucien Matheeuwsen, contrabas.

www.quatroventosmusic.comQuatro Ventos music · Vem, Não Te AtrasesTICKETS
Prijs (VVK) € 17,50
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 16:30
Aanvang 17:00
Einde 18:10
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek
Artiest(en) Quatro Ventos
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief