geannuleerd

wo 31 mrt

Baby Otis 2021 - Joost Lijbaart – FREE (NL) - show 2

In de week van woensdag 3 tot en met zondag 7 februari presenteert Meneer Otis een geheel nieuwe Baby Otis, vijf avonden kopje onder in verse Jazz en elektronische geluiden. In navolging van de maatregelen rondom COVID-19 vindt Baby Otis dit jaar niet plaats in 2 avonden, maar verspreid over 5 dagen.

Free, is het eerste solo album van slagwerker, percussionist en improvisator Joost Lijbaart en de vervulling van een lang gekoesterde wens: een volledig solo album waarbij Lijbaart naast de drums alle andere instrumenten ook zelf speelt. Op het album is naast de drums veel gestemde percussie zoals glockenspiel, buisklokken en vibrafoon te horen, maar ook meer Afrikaanse en Aziatische percussie zoals odaiko drums, anklung en balafon. De muziek is voor een solo slagwerk album opvallend toegankelijk en melodieus. Lijbaart gaat op dit uiterst persoonlijke album de dialoog met zichzelf aan. Free is een reis naar ‘binnen’. Daarbinnen is Lijbaart zijn inspiratie uit alle werelddelen en muzikale invloeden nooit ver weg ,maar ‘Free’ is een diepere reis. Een reis die ook gaat over alleen zijn, over reflectie, mannelijkheid, ontwikkeling en het terugvinden van Lijbaart zijn eigen zelf in een turbulente tijd.

Tijdens dit concert wordt Joost Lijbaart vergezeld door Kika Sprangers en Wolfert Brederode.

FREE – Joost Lijbaart is;
Joost Lijbaart – drums, percussion
Wolfert Brederode – piano, harmonium, glockenspiel, gongs, percussion
Kika Sprangers – saxophone, glockenspiel, flute, crotales, percussion


Baby Otis wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van Meneer Otis (Stichting Otis Talent) en Brebl, gesteund door de gemeente Nijmegen.

TICKETS
Prijs (VVK) € 17,50
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Einde 22:00
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Live muziek, Jazz, Festival,
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief