geannuleerd

do 1 apr

Baby Otis 2021 - SIMIO (NL) - show 2

In de week van woensdag 3 tot en met zondag 7 februari presenteert Meneer Otis een geheel nieuwe Baby Otis, vijf avonden kopje onder in verse Jazz en elektronische geluiden. In navolging van de maatregelen rondom COVID-19 vindt Baby Otis dit jaar niet plaats in 2 avonden, maar verspreid over 5 dagen.

SIMIO’s leden zijn jong, maar spelen nu al met volwassenheid. De muziek die zij maken kan worden omschreven als filmisch en creëert een fijne sfeer. Het kan worden geïnterpreteerd als zowel simpel en complex.

Pianist Sergio Abdoelrahman en drummer Tim van Emmerloot ontmoette elkaar in 2017. Niet lang daarna begonnen zij samen muziek te maken: zij startte hun band SIMIO. Door een samenwerking met productie bedrijf Vanmerloot Music Pros kwam er een eerste EP tot stand die via het label NewJazzAdventures bestaansrecht kreeg. Het debuut EP Delusional kreeg al snel erkenning van producenten en plantenrecensenten.

These dudes can play, and they’ve captured their instrumentals in a crisp hi-def way that gives the immediacy of a live-in-studio experience. Music Connection (US) 8,7

In 2019 hebben zij de 1e prijs van het Prinses Christina Concours mogen ontvangen. Daarbij werd hen ook de publieks- en persprijs gegeven.

Er werd ontzettend dynamisch, spannend en stuwend gespeeld . . . op een manier die een hele rijke muzikale bagage nu al verraadde . . . Iddo Havinga namens de Persjury; Imme Schade van Westrum (Edison Jury) en Derek van Winsen (NTR 3 FM, NPO2)

Voor SIMIO betekent muziek vrijheid, onderzoek en het overbrengen van onverklaarbare emoties die woorden niet kunnen. Ze zijn daarom zichzelf met een gedeelde visie: Muziek is kunst. Passie, creativiteit en persoonlijke gebeurtenissen komen samen in een pure, vrije vorm die hun onderscheidend: Luisteraars worden getrokken in het verhaal van SIMIO.

SIMIO is:
Sergio Abdoelrahman – Piano
Tim van Emmerloot: Drums
Cas Jiskoot: BassBaby Otis wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van Meneer Otis (Stichting Otis Talent) en Brebl, gesteund door de gemeente Nijmegen.

TICKETS
Prijs (VVK) € 17,50
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Einde 22:00
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Live muziek, Jazz, Festival,
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief