Uitverkocht

zo 20 jun

Solfestice 3

13 muzikale tournures en wentelingen

Voor de derde keer organiseren I Compani, JIN & Brebl een avond die in het teken staat van de Zonnewende: de langste dag en de kortste nacht. Het Solstice-moment in een festival-achtig karakter resulteerde daarom in Solfestice.

Net zoals vorig jaar is er een pool van 13 muzikanten die het Solstitium Aestivum gaan bespelen. Elk van hen heeft uit deze pool een bezetting samengesteld en een stuk bedacht om uit te voeren. Er worden dus 13 verschillende stukken gespeeld. De enige opdracht aan de musici is: Maak een stuk waarin zich een wending voordoet.

Gezien de reputatie van de musici zijn de verwachtingen hooggespannen. Musici zijn: Makki van Engelen drums, Hans Hasebos vibrafoon, sax, Corrie van Binsbergen gitaar, Dion Nijland contrabas, Teun Creemers basgitaar, Michiel Braam piano, Guus Janssen piano, Monique de Adelhart Toorop en Annelie Koning zang, Tessa Zoutendijk viool, Joost Buis trombone, Angelo Verploegen trompet, Bo van de Graaf saxofoons.

De zomerzonnewende, het solstitium, de zonnestilstand is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste positie bereikt. Het mystieke moment van de kortste nacht en de langste dag! De zomer begint, de dagen worden weer korter, maar de zwoelte van de zomer zwermt nog 3 maanden om ons heen.

Zeker in deze tijden waarin we ontregeld zijn, is het vieren van vaste momenten waarop we geen invloed hebben, misschien wel het moment om verbinding te voelen met de tijden waarin de beweging van de sterren het leven bepaalde. Een eeuwige schijnbare beweging die jaarlijks nog steeds terugkeert op het moment van de zonnewende.

Solfestice is een idee van I Compani, georganiseerd door Podium JIN en mede mogelijk gemaakt door Brebl, Fonds voor de Podiumkunsten en de Gemeente Nijmegen.

TICKETS
Prijs (VVK) € 17,50
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 22:30
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Makki van Engelen
Hans Hasebos
Corrie van Binsbergen
Dion Nijland
Teun Creemers
Michiel Braam
Guus Janssen
Monique de Adelhart Toorop
Annelie Koning
Tessa Zoutendijk
Joost Buis
Angelo Verploegen
Bo van de Graaf
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief