do 1 jul

Otis x Brebl | Claudio Jr de Rosa Quartet

Krachtig en sentimenteel, de muzikale stem van Claudio Jr De Rosa (saxofonist, basklarinettist, arrangeur en componist) is een van de meest prominente van de Europese jazz scene.

Opgenomen in de lijst van de top 10 Italiaanse opkomende muzikanten in 2018 (Musica Jazz), is De Rosa meerdere malen bekroond, zowel als bandleider (1e Aziatische Saxofooncongres 2017, Chiayi Premio Int. Massimo Urbani 2018, Premio Naz. Chicco Bettinardi 2017 – om er maar een paar te noemen), als co-leider (European Jazz Contest 2017, Barga Jazz Contest 2016) en als arrangeur/componist (Louis van Dijk Award).

Voornamelijk als bandleider trad hij op in Italië, Frankrijk, Engeland, Spanje, België, Nederland, Luxemburg, Roemenië, Polen, Taiwan, Canada, Kroatië, Marokko, Duitsland, inclusief belangrijke hoogtepunten op North Sea Jazz Festival 2018, Umbrië Jazz 2018 en 2019, Getxo International Jazz Festival, Taichung Jazz Festival en vele anderen.

Als arrangeur werkte hij samen met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, het NSO Orkest, NJT Big Band en S. Louis Big Band (Italië). In 2017 won hij het “AIR Project" onder leiding van MIDJ (Musicisti Italiani di Jazz), waarbij hij voor de beste 20 talenten onder de 30 selecteerde om een artist residency te hebben in een Italiaans Instituut voor Cultuur over de hele wereld.

De Rosa's Jazz Quartet, opgericht in 2017, bestaat uit Vivienne ChuLiao (Taiwan) op piano, Mauro Cottone (Italië) op contrabas en Sander Smeets (Nederland) op drums.

"Groovin' Up" (Incipit Records, 2017) was De Rosa's debuutalbum als bandleider, gebaseerd op een harde/post-traditionele taal. Zijn tweede album, "Forces" (Incipit Records, 2019) heeft een rijker en breder spectrum van sonorities, gericht op modernere muzikale landschappen en werd gevierd met een Europese tour in de zomer van 2019. De volgende hoofdstukken van De Rosa's groep, die de sonische evolutie van de band voortzet, worden opgenomen in het najaar van 2021.

"Een gepassioneerde en emotievolle saxofonist van wie we veel interessante dingen kunnen verwachten. De Rosa is ongetwijfeld een grote belofte voor de toekomst van de Europese jazzscene."

Bezetting:
Claudio Jr De Rosa – tenor & soprano sax
Vivienne ChuLiao – piano
Mauro Cottone – double bass
Sander Smeets – drums

Website:  http://www.claudiojrderosa.com 


Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis presenteren samen Otis x Brebl als alternatief voor Otis Park 2021. Dit indoor-festival vindt niet alleen plaats tijdens de oorspronkelijke periode van het Otis Park festival, maar de gehele maand juli. Met alleen de maandag als rustdag geniet je deze maand van 27 avonden live jazz, funk en soul. Otis x Brebl wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Sena Performers, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en Jazzstad Nijmegen.

TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 21:00
Aanvang 21:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief