za 21 aug

Kees Takeaway & Bucketlist

Kees Draaisma (1980) is een singersongwriter die met goudeerlijke levenslied achtige teksten melancholische en soms humoristische nederpop maakt en klinkt als een blend van The Beatles en Spinvis.

Kees Draaisma een voormalig skateheld, die door een enkelblessure helaas op zijn 25ste al moest stoppen. De kenners zullen vast nog wel een VHS hebben liggen waarin de trukendoos open ging. Gelukkig is Kees gezegend met meerdere talenten, er waren voor hem dan ook maar twee dingen, skateboarden en muziek. Toen het skateboarden stopte stortte hij zich volledig op de muziek om zijn energie kwijt te kunnen en studeerde aan de Schumann Akademie en momenteel studeert Kees aan Djam (muziekschool voor jazz en lichte muziek in Amsterdam). Zijn eerste band was NagChampa met jeugdvriend Gijs Hamans, maar de laatste jaren is Kees – naast de koren waar hij zingt – vooral solo bezig.

Bij uitzondering speelt hij samen met een band die je ook op het debuut album Kees Takeaway hoort, bestaande uit topmuzikanten Sven Schuster (bas), Victor de Boo (drums) en Gijs Hamans (gitaar en zang).

Joep Willemsen van Kluisteraar over Kees Draaisma en het debuutalbum Kees Takeaway:

“’Geen dag zonder Bach.’ Dat is het devies voor Kees. Het nummer ‘Kyrie’ op Kees Takeaway plaat is dan ook een ode en een knipoog naar zijn liefde voor klassieke muziek. Waar klassieke muziek voor Kees op een voetstuk staat, waagt hij zich zo nu en dan aan de ‘lichte muziek’ en is hij een enorme fan van Elliott Smith, wat je ook sterk terughoort in zijn muziek.

Hoogtepunt op het album is voor mij ‘De Hockeyer die golft deel 2’. Een regelrechte ‘cri de coeur’. De dissonante tonen snijden door je ziel en een aanvankelijke rustige zang gaat over in een heuse tirade, waar alle frustratie van de verloren liefde naar boven komen.

Gelukkig het is niet alleen ‘maar’ een zwaar album, ‘Lennie uit Lent’, ‘Betsie’ en ‘Tinder’, met de geniale zin: ‘Tinder, voordat je weet is het gezin d’er.’ zorgen voor vrolijke noten en goede melodieën die blijven hangen. Het levenslied heeft dankzij Kees een nieuwe dimensie gekregen.”

Bucketlist

Bucketlist zal de avond open. Bucketlist is een internationaal duo bestaande uit singer/songwriter Gijs Hamans uit Roermond en uit zangeres Michelle Seifert uit Dusseldorf.

Op 1 januari brachten zij hun eerste album op vinyl uit. Het repertoire bestaat uit eigen liedjes.


Kees Takeaway


Bucket List

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Pop
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief