do 30 sep

Doppler Trio: Archean

Het Doppler Trio is inmiddels geen onbekende meer bij Podium JIN. In 2020 kreeg de band een carte Blanche voor een drietal concerten onder de noemer Podium Jin Sessies. Binnen deze reeks presenteren zij vanavond hun album 2e album “Archean”.

Het Doppler Trio is een Nederlands/Duits modern jazz trio. Hoewel de setting traditioneel is is verder alles anders. Synthesizers, effecten, folk-invloeden, vocalen en Oosterse ritmiek zijn slechts enkele ingrediënten die het trio toevoegt aan hun atmosferisch, narratief jazzgeluid. De complexiteit wordt niet geschuwd, maar de muziek behoudt altijd het emotionele, stuwende geluid dat je ook vindt bij groepen als Mammal Hands, GoGo Penguin, Grandbrothers en Cinematic Orchestra.

Het debuutalbum Nebula kwam uit in maart 2019, en precies twee jaar later ziet het overtuigende album Archean het levenslicht. De muziek vertelt het verhaal over de geologische periode waarin de aarde zijn korst ontwikkelde. Een periode die wordt weerspiegeld in de krachtige dramatische curve die aanwezig is in de muziek.

Bezetting: Daniël van der Duim piano effecten, Floris-Jan van den Berg contrabas zang, Hendrik Eichler drums geluidseffecten

Bezetting: Daniël van der Duim: piano effecten, Floris-Jan van den Berg: contrabas zang, Hendrik Eichler: drums geluidseffecten


Website: https://www.dopplertrio.comTICKETS
Prijs (VVK) € 12,50
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 22:30
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)

Elke week concerten en sessies die anders niet door zouden gaan. Het programma is zowel online via de stream als op 1,5 meter afstand live mee te maken.

Hou het leven live: een samenwerking tussen Brebl, de Kroon, Trianon, de Thiemeloods, de Wunderkammer en de Gemeente Nijmegen

Je bent welkom om mee te komen doen of te komen luisteren, en je mag natuurlijk sponsoren:

Lees meer 

Van dinsdag tot en met vrijdag kan je 's middags lunchen bij Wereldkoks in Atlas Hollandia, het café van Brebl. Na de sessie op zondag verkopen we in Brebl heerlijke Wereldkoks soep.

XML
nieuwsbrief nieuwsbrief