zo 5 sep

Maggie′s Flock - albumreleasetour

Het album “Party at the Cemetery” is het debuut van de Gelderse folkrock band Maggie’s Flock.

De band bracht in 2020 maandelijks een single uit en bundelde deze songs aan het eind van dat jaar tot een veelzijdig album.

Geïnspireerd door grootheden als The Pogues en Flogging Mollie en met een mix van akoestische en electrische instrumenten creëert het zestal een herkenbare eigen sound met de onmiskenbare keltische invloeden. Aan de melodiekant wisselen de accordeon, de banjoline en de whistle elkaar af. De veelal stevige basis wordt neergezet door een rocktrio van bass, drums en electrische gitaren.

De songs zijn soms ruig en ongepolijst, andermaal ingetogen en sereen, dan weer catchy of poppy. Kenmerkend zijn de vrolijke liedjes met pakkende folktunes die live op behoorlijk hoog tempo over het publiek worden uitgestort.

De intrigerende albumtitel “Party at the Cemetery” komt voort uit de fascinatie voor bizarre verhalen, vaak met een slechte afloop. Zanger, whistlespeler en tekstschrijver Roel Seidell haakt hier in zijn veelal hilarische fantasiebeleving aan bij de “storytellers” uit het verleden.

De muziek op het album werd geschreven door drummer Hub Rasker die het met de band opnam in zijn studio.

De bandnaam Maggie’s Flock is gebaseerd op Maggie of the Moor, een legende over een spookachtige herderin die bij nacht en ontij over de hei zweeft. Ze rooft de zielen van alle zondaars die ze tegenkomt en neemt ze op in haar schaapskudde.

De schapenkop met de ‘evil eyes’ wordt een visueel herkenningspunt van de band.

Het album “Party at the Cemetery” is als CD en LP te koop tijdens de concertenreeks en in de Gelderse platenzaken. Digitaal is het album voorhanden via Spotify en via de website van de band. www.maggiesflock.com

Maggie’s Flock bestaat uit Neil Macfarlane (accordeon), Hub Rasker (drums), Gijs Nielen (bass), Etienne Pronk (banjoline, mandoline), Roel Seidell (zang, whistles) en Edwin Steenstra (gitaren).

Maggie’s Flock; Fijne meestompers met een flinke scheut Celtic Folk!Website: https://www.maggiesflock.com

Social: facebook Maggie's Flock

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 22:30
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief