zo 7 nov

Trio Da Kali & North Sea String Quartet

Music Meeting @ Brebl

‘Een dreamteam met improviserend vermogen!’ Zo omschrijft Music Meeting Festival, dat samen met Brebl dit concert presenteert, de bijzondere ontmoeting van de twee ensembles.

Trio Da Kali uit Mali mag je gerust een supergroep noemen. Zangeres Hawa Kassé Mady Diabaté is namelijk niemand minder dan dochter en muzikaal erfgename van Kassé Mady Diabaté, een van de grootste stemmen die Afrika ooit voortbracht. Mamadou Kouyaté is de zoon van Bassekou Kouyaté, oprichter van het succesvolle N’goni ba en Lassana Diabaté kent op zijn instrument geen meerdere. Nu zijn voorgekookte combinaties van muzikanten maar al te vaak eendagsvliegen. Maar de ene chef is de andere niet en de Britse producer Lucy Duran, die de groep samenstelde, heeft al eerder voor blijvende smaaksensaties gezorgd. Zoals met Songhai, een project waarbij griotmuziek en flamenco organisch versmolten tot een onweerstaanbare melange.

Ze haalde dat kunststukje opnieuw uit door Trio Da Kali te koppelen aan het Kronos Quartet, een verrassende combinatie die wereldwijd aansloeg. De Amerikanen gingen daarna weer huns weegs, maar waren wel zo vriendelijk om de arrangementen vrij te geven, zodat de Malinese muzikanten ze kunnen gebruiken om met anderen samen te werken, een eer die nu te beurt valt aan het North Sea String Quartet. En dat belooft wat, want behalve klassieke skills hebben deze jonge honden enkele zaken in huis waar ze bij Kronos alleen maar van kunnen dromen: swing, groove en improvisatievermogen!

Music Meeting presenteert dit speciale project op verschillende podia in Nederland en België.

Music Meeting gaat dwars door stijlen, genres en culturen en biedt al ruim 35 jaar een podium aan de beste artiesten wereldwijd: musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest, met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen | www.musicmeeting.nl

Trio Da Kali
Hawa Kassé Mady Diabaté – zang
Lassana Diabaté – balafon
Mamadou Kouyaté – bas n’goni

North Sea String Quartet
George Dumitriu – viool
Pablo Rodríguez – viool
Yanna Pelser – altviool
Thomas van Geelen - cello

Foto credits:
Trio Da Kali: Youri Lenquette
Music Meeting


TICKETS
Prijs (VVK) € 17,50
Prijs (ADD) € 20,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Music Meeting
Genre Live muziek
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief