geannuleerd

di 14 dec

#JINsessies | Teun Creemers

In juli startte voor Teun Creemers een schrijfproces uitkijkend over de Waal tijdens Otis x Brebl 2021. Creemers werkt sindsdien aan nieuwe composities om aansluitend een album op te nemen. Hierin evalueert hij de positie van zijn instrument, de basgitaar, en geeft het een uitgewerkte balans van melodie, harmonie en groove. Zijn nieuwe werk en de (her)verkenning van de basgitaar zijn sterk beïnvloed door zijn ervaring met Afrikaanse muziek. Vanavond zal Creemers bij Podium JIN zijn nieuwe composities presenteren.

Fotograaf Robin Wagenaar sloot de afgelopen maanden aan voor een uitgebreide fotodocumentatie, die tegelijkertijd met de presentaties van Creemers te zien is. Ondertussen blijf je op de hoogte van het maaktraject via videoverslagen op Jazzstad Nijmegen gemaakt door Podium 8 en Jasper Nijs Filmt.

Teun Creemers (1991, Nijmegen) is een basgitarist afkomstig uit Nijmegen en woonachtig in Arnhem waar hij studeerde aan het ArtEZ conservatorium. Hij leunt niet te veel naar één muziekstijl, maar meerdere zoals jazz, impro, wereld, funk, blues en pop.

Naast het maken en schrijven van muziek heeft Creemers ook veel ervaring opgedaan in het leiden en managen van diverse bands. Hij is de initiatiefnemer geweest van “De Raad van Toezicht”, “Life of Matheo” en “SPUNK!” en fungeert als de belangrijkste componist voor al deze bands. Composities van Creemers kunnen variëren van kleine ontroerende trio-composities met ruimte voor improvisatie tot dreunende doordachte grote ensemble-arrangementen.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen, Meneer Otis en de samenwerkende partners van het Jazzkader Nijmegen.

TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 12,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief