ma 21 feb

Proost op de verliezers

Een avond voor nabestaanden na zelfdoding waarop we dit ongemakkelijke thema bespreekbaar maken. Deze avond is in samenwerking met nabestaanden ontwikkeld.Tijdens deze avond zullen we met nabestaanden en het theatergezelschap op speelse wijze bekijken hoe rouw na zelfdoding bespreekbaar kan worden gemaakt. De dialogen in het theater zijn samen met een drie-tal nabestaanden vormgegeven. Binnenkort zullen zij ook in de Gelderlander verschijnen met een interview over dit bijzondere initiatief.

Elk jaar biedt Pro Persona Connect een gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding voor naasten. Rouw na zelfdoding kan lange tijd complex en moeizaam verlopen. Veel vragen blijven onbeantwoord, men voelt zich vaak schuldig en ontregeld door de plotselinge dood. Reacties uit de naaste omgeving, of het zwijgen over het verlies maken het voor hen nog moeilijker. Voor de omgeving is het vaak lastig te begrijpen en te weten hoe je iemand kan ondersteunen. Moet je er nu wel of niet naar vragen? Dit ongemak willen we graag bespreken in een interactieve avond. Samen met Ets, een groep acteurs voor improvisatie en theater maken we zware materie hanteerbaar. De dialogen in de voorstelling zijn gebaseerd op de ervaringen van drie jongvolwassen nabestaanden waarmee we deze mooie samenwerking hebben vormgegeven. Ze zullen zich voorstellen en de avond inleiden en samen met hen hopen we op een waardevolle avond voor henzelf en hun lotgenoten.

De dialogen in de voorstelling zijn gebaseerd op de ervaringen van drie jongvolwassen nabestaanden waarmee we deze mooie samenwerking hebben vormgegeven. Ze zullen zich voorstellen en de avond inleiden en samen met hen hopen we op een waardevolle avond voor henzelf en hun lotgenoten.

De entree is €5,-.
Aanmelden kan via preventie@propersona.nl

Geef bij aanmelding je naam, email-adres en het aantal personen op en de datum van de avond die je wil bezoeken.

TICKETS
Prijs (VVK) € 5,00
Prijs (ADD) € 5,00
Zaal open 19:00
Aanvang 19:30
Einde 21:45
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Theater, Divers
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief