wo 23 mrt

Elke woensdag jazz, vandaag Podium JIN @ Lindenberg

AM.OK - BRAINTEASER

Het Bimhuis stuurde componist Tijn Wybenga (1993) op weg met een doel; wijs de weg voor Amsterdamse jazz. Een legendarische jazzclub die bij haar oprichting het centrum was van het eigenzinnige en unieke geluid van de Amsterdamse jazz.

Tijdens zijn Nieuwe Makers-traject kreeg Wybenga twee jaar de tijd om te onderzoeken en componeren. Zijn taak om het nieuwe geluid te vangen. Speciaal hiervoor stelde hij AM.OK samen (Amsterdam Modern Orkest).

In juni 2021 kwam het album ‘BRAINTEASER’ uit, bestaande uit 5 composities uitgevoerd door AM.OK (Amsterdams Modern Orkest). Tijn trok inspiratie uit de stad, haar talentvolle musici en de hedendaagse popcultuur. Het resultaat is een synthese van geluid.

In tegenstelling tot eerdere iconische Amsterdamse jazzorkesten, begint Wybenga juist met de improvisatie voordat hij composities maakt. Hij nam eerst in een studio de AM.OK-leden op, terwijl ze vrij hun instrument bespeelden. Zoals hiphop artiesten als J Dilla: jazz- en soulplaten recyclen. Zo creëerde Wybenga samples uit de vele improvisaties die hij als zaadjes gebruikte waaruit nieuw werk groeide. Met vakkundig puzzelen en slijpen bouwde hij nieuwe grooves en motieven voor de nieuwe Amsterdamse muziek.

AM.OK doet met Brainteaser wat het moet doen; de weg wijzen. Een presentatie van de belangrijkste nieuwkomers in jazz, versmolten met live electronics en het leven in de randstad. Wybenga schrijft onbeschaamd maar blijft speels, en toont dat AM.OK een grote belofte is als groep!

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 15,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Lindenberg Curluurhuis
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief