zo 3 apr

Podium JIN | Teun Creemers | Naamu

"Naamu" is het nieuwe project van basgitarist Teun Creemers. Voor deze band combineerde Teun zijn ervaringen opgedaan in de West-Afrikaanse muziek met zijn passie voor de gitaristische benadering van de basgitaar. Het resultaat? Een uitdagend repertoire met een verfrissende combinatie van traditioneel West-Afrikaanse klanken en hedendaagse jazz.

De band bestaat uit een grote ritmesectie van percussionisten en drums, een drie-koppige blazerssectie met saxofoons en basklarinet, en een sectie snaarinstrumenten met de traditionele Malinese kamele n'goni, gitaar en de basgitaar. De combinatie van deze musici en dit repertoire leidt tot een mix van rauwe aardse klanken, speelse melodiën en een constante aanwezigheid van ritmiek.

In het najaar van 2022 zal het gelijknamige album "Naamu" worden uitgebracht als fysieke cd en daarnaast digitaal op alle online platformen. Dit album is het resultaat van een schrijftraject van Stichting Otis Talent dat in Juli 2021 van start ging. Het album werd opgenomen en geproduceerd in de Galloway Studio in Nijmegen. Naast verschillende Nederlandse musici speelden ook gastmusici uit Mali en Guinea mee zoals Harouna Samake (kamele n'goni), Sefoudi Kouyate (kora), Aly Keita (balafon) en de vocalisten Kankou Kouyaté, Ami Dante en Lassine Diarra.

Fotograaf Robin Wagenaar was gedurende het proces van componeren, arrangeren, repeteren en opnemen geregeld zijdelings betrokken bij de totstandkoming van het album. Zij heeft van het proces een fotodocumentatie gemaakt, die tegelijkertijd op deze avond bij het concert te zien zal zijn. Daarnaast hebben ‘Podium 8’ en ‘Jasper Nijs Filmt’ gezorgd dat volgers van dit traject op de hoogte gehouden konden worden door middel van videoverslagen die te zien zijn bij Jazzstad Nijmegen.

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen, Meneer Otis, Schakel025, Poppunt Gelderland en de samenwerkende partners van het Jazzkader Nijmegen.

Bezetting:
Antoine Duijkers: drums en percussie
Fantison Araby O'Bryan: mandinka
percussie Yariv Vroom: percussie
Yannick van ter Beek: percussie
Teis Semey: gitaar
Philipp Ullrich: gitaar
Miguel Boelens: tenor, alt-saxofoon
Jesse Schilderink: tenor saxofoon
Mete Erker: basklarinet, tenor saxofoon
Teun Creemers: basgitaar en composities


VVK: 15,00 (12,50 studenten) + admin
ADD: 17,50

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Podium JIN
Genre Live muziek
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief