wo 4 mei

DORKUS MAXIMUS speelt Monk In The Cracks

Pieter Douma & DORKUS MAXIMUS

In de loop van 2021 heeft Pieter Douma een 11-tal van zijn favoriete Thelonius Monksongs geselecteerd voor een nieuw project. Zijn bewondering voor de complexe maar toch toegankelijke muziek van Monk gaat een lange tijd terug. De musici die hij voor dit project heeft gevraagd, opereren in uiteenlopende richtingen binnen de Nederlandse muziekscene; jazz, pop, impro en modern gecomponeerde muziek.

Pieter is liefhebber van authentiek klinkende musici met een persoonlijke fingerprint. Voor hen persoonlijk schrijft en maakt hij; mensen die vrij zijn en skilled:

André Groen - drums
Alan ‘Gunga’ Purves - drums, percussie/ sounds
Frank Nielander - saxofoons, synth
Rocco Romano - gitaar
Pieter Douma - basgitaar, baritonebas, synth

Project
Frisse, nieuwe interpretaties van het tijdloze repertoire van Thelonious Monk; nieuwe grooves en ritmes, nieuwe kleuren en harmonytextures, nieuwe improvisatieconcepten gespeeld door een geweldige Hollando/Italo/Scottish band.

Oneerbiedige arrangementen van Monks' songs die nog steeds zijn werk eer aandoen; het uitrekken / loslaten van basale jazzcompositievormen (AABA), het toevoegen van eigentijdse voicings, timesignatures, stilistische diversiteit zoals rhythm ’n blues, funk, country, progrock, noise en ambient sounds leveren frisse, nieuwe interpretaties van het tijdloze repertoire van Thelonious Monk op; nieuwe grooves en ritmes, nieuwe kleuren en harmony textures, nieuwe improvisatieconcepten gespeeld door een geweldige band.

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Zaal open 20:05
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief