zo 15 mei

The Charlestown Jazzband & JazzOut

Swing & dance!

Vanmiddag in Brebl: De Charlestown Jazzband, én Lindy Hop, maar ook niet-dansers zijn welkom! Met een voorafgaand een korte workshop swingdance, voor wie wil!

The Charlestown Jazzband

Sinds de oprichting in 1968 kent Nijmegen The Charlestown Jazzband (CTJB). De band uit de stad waar Keizer Karel de Grote rond 777 gewoond heeft. In de loop der jaren heeft de band enkele wijzigingen ondergaan maar heeft altijd een hoog muzikaal niveau weten te behouden. De band streeft naar een gezellige interactie met het publiek en dat alles gelardeerd met plezier en humor.

Door een zeer breed en gevarieerd repertoire is de muziek van de CTJB toegankelijk voor vele jazzliefhebbers en mede daardoor ook veel gevraagd in binnen- en buitenland. Al in de tachtiger jaren van de vorige eeuw speelde de band in Italië, Oostenrijk, Brunei en Noorwegen. Recentelijk ook in Zwitserland, Denemarken en Engeland en niet te vergeten Duitsland en Mallorca, Madeira en België. En sinds 2018 ook in de Czech Republic. Nog steeds staan een aantal van deze landen op de Play list van de CTJB.

Uiteraard wordt het eigen land niet vergeten. Van Oost naar West en van Noord naar Zuid, in vele jazzclubs is de CTJB een graag geziene gast. En vandaag dus in hun eigen stad, in Brebl!

Keep Swinging!

Jazzout

Welkom in de swingende wereld van JazzOut.
Kruip in de huid van The Great Gatsby, een Peaky blinder of een flapper girl uit de jaren ‘20 of ‘30.

Met onze stijlen Lindy Hop, Charleston en Swing dansen we op de opzwepende Swingmuziek uit de jaren '10 tot en met '50. Denk aan oude zwart-wit films, flappergirls en aan coole, perfect getimede moves op jazz muziek. In swingdans is er, net zoals in de swingjazz, veel ruimte voor improvisatie.

Swing is een sociale dans waarbij jezelf zijn, genieten van de dans en nieuwe mensen leren kennen centraal staat. Daarom zorgen we ervoor dat je mee kan doen!

Kom zelf een kijkje nemen en ervaar het magische gevoel van swing in de proefles voorafgaand aan de Charlestown Jazzband.

Deur open: 15:00 uur
Dansworkshop: 15:30 uur
Concert: 16:00 uur

https://www.charlestown.nl
https://swingdanceatjazzout.nl

TICKETS
Prijs (VVK) € 7,50
Prijs (ADD) € 10,00
Zaal open 15:00
Aanvang 15:30
Einde 18:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz, Dansen,
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief