wo 25 mei

Marta Arpini (TROT) & Jacob Strecker Group

Onderdeel van The Records On Tour / Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation

Vandaag twee jonge bands! Martine Arpini die in 2021 The Records On Tour won & Jacob Strecker Group met muzikanten van ArtEZ die dit jaar gaan afstuderen.

Marta Arpini


De Italiaanse zangeres, songwriter en componiste Marta Arpini was een van de winnaars van Keep an Eye the Records 2020. Dankzij deze prijs die de totstandkoming van een nieuw album mogelijk maakt, kon Marta een nieuw hoofdstuk beginnen in het verhaal van haar door Edison genomineerde band, voorheen bekend als “Forest Light”, met composities en een andere benadering van de muziekproductie. Het repertoire wordt bijgewerkt en weerspiegelt Marta's artistieke en persoonlijke groeiproces en haar meest recente inspiraties.

Door te luisteren naar onconventionele songwriters en muzikanten (Andy Shauf, Elliott Smith, Adrianne Lenker, Dirty Projectors, Kalbells, Rufus Wainwright, Chris Weisman, Tōth), houdt Marta niet op deze inspiraties te vermengen met haar jazz-opvoeding en opleiding, en haar fascinatie ook voor instrumentale muziek (Bill Frisell, Duke Ellington, Skúli Sverrisson, Jon Brion, Brad Mehldau, ADHD).

Door de verschillende takken van haar schrijven te combineren - de alternatieve pop- en indie-folkgeoriënteerde liedjes en de door jazz beïnvloede stukken - geeft Marta haar muziek een nieuw jasje; terwijl de uitvoerende kern van het project het kwintet blijft, worden klanken en orkestratie uitgebreid en vernieuwd.

Marta en haar kwintet hebben op 28 januari 2022 het nieuwe album "I Am a Gem" gepresenteerd, uitgebracht op Dox Records, in coproductie met drummer, producer en multi-instrumentalist Mark Schilders.

Marta Arpini / I Am a Gem
Marta Arpini (zang, composities)
Adrian Moncada (piano, synth)
Massimo Imperatore (gitaar)
Mauro Cottone (contrabas)
Giacomo Camilletti (drums, percussie)

Linkje https://www.martaarpini.com/i-am-a-gem

Jacob Strecker Group


Jacob Strecker Group bestaat uit 4 jonge muzikanten die sinds 2016 samen spelen. Nu gaan ze binnenkort op het Conservatorium van Keulen en ArtEZ in Arnhem afstuderen. Ze hebben een album opgenomen ("Tagtraum" ,2017), concerten in Duitsland en Nederland gespeeld en Joshua en Jacob spelen ook regelmatig in een duo bezetting ("Ebbe" op youtube en spotify ). De muziek bestaat uit funky grooves, soms razende swing en dan weer zachte ballads. De 4 jongens schrijven ook hun eigen stukken en gaan een bijzondere combinatie uit eigen composities en jazz standards presenteren.

Jacob Strecker Group
Daniel Oetz Salcines (bass)
Fabio Cimpeanu (drums)
Joshua Behrends (piano)
Jacob Strecker (klarinetten)Tickets:
Online: €15 regulier
€7,50 jongeren / studenten

Aan de deur: €17,50 regulier
€10 jongeren / studenten


TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (Studenten / Sch) € 7,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief