zo 3 jul

Otis x Brebl | Mo van der Does invites Joris Roelofs

Tijdens dit concert gaat een wens van saxofonist Mo van der Does (1997) in vervulling. Hij krijgt dankzij Otis x Brebl de mogelijkheid om de gerenommeerde basklarinettist, componist en filosoof Joris Roelofs (1984) op het podium uit te nodigen.

Al jaren is Mo een bewonderaar van het spel van Joris, zoals bij zijn eigen groepen, maar ook bij het duo met Han Bennink en de albums van bijvoorbeeld Reinier Baas. Ook heeft hij lessen bij hem gevolgd aan het Conservatorium van Amsterdam. Lessen niet alleen over spelen, maar ook over filosofie, bij het vak ‘Freedom and Improvisation’ dat Joris daar doceert.

Vrijheid en improvisatie zullen verkend worden in de praktijk, met als vertrekpunt eigen composities en stukken van bijvoorbeeld Duke Ellington en Charles Mingus. Het kwartet wordt compleet gemaakt door Tijs Klaassen (1993) op de contrabas en Wouter Kühne (1996) op drums, twee van de grootste talenten uit de nieuwe jazzgeneratie. Met een sterk creatief gevoel voor improvisatie en samenspel weten zij de musici en het publiek elke keer weer te prikkelen en te verrassen.

Mo van der Does
Altsaxofonist Mo van der Does (1997) is een opkomend talent binnen de Nederlandse jazzscene. Hij wordt geprezen om zijn improvisaties, toon en lyriek. Met groepen als onder andere Mo van der Does Quartet, Tijs Klaassen Quintet, Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra, het Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en All Ellington speelde Mo concerten op podia als het BIMhuis, het North Sea Jazz Festival, het Koninklijk Concertgebouw, het Grachtenfestival, Muziekgebouw Eindhoven en Lantarenvenster. Mo won verschillende prijzen waaronder de Conservatorium Talent Award, het Prinses Christina Concours, Expression of Art Award en Keep an Eye: The Records. Ook ontving hij een compositieopdracht van het Bimhuis om voor zijn ‘Motet’ te schrijven. Na zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam, bracht Mo twee maanden door in New York om lessen te nemen bij gerenommeerde musici als Ben Street, Craig Weinrib en Dayna Stephens. Zijn twee albums ‘Common Myths’ (2019) en ‘Motet’ (2022) werden beide zeer lovend ontvangen en gevierd met optredens door heel Nederland.Joris Roelofs
Joris Roelofs is gerenommeerd (bas)klarinettist. Voorheen speelde hij saxofoon en fluit en was hij vijftien jaar lang lead-altsaxofonist bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Hiernaast werkt Roelofs momenteel aan een proefschrift over Friedrich Nietzsche, improvisatie en de notie van vrijheid. Op het album Rope Dance (BIS Records) – bekroond met 5 sterren in de Volkskrant & BBC Music Magazine – weet hij dit alles te combineren, in een suite van twaalf stukken geïnspireerd door Nietzsche, ‘veruit de muzikaalste onder de filosofen’ volgens Roelofs. Hij speelde met grootheden als Brad Mehldau, Lionel Loueke en het wereld beroemde Vanguard Jazz Orchestra. Ook vormt hij een duo met de legendarische drummer Han Bennink.

Bezetting:
Joris Roelofs – basklarinet
Mo van der Does – altsaxofoon
Tijs Klaassen – contrabas Wouter
Kühne – drums

TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 15,00
Prijs (Passepartout) € 95,00
Zaal open 21:00
Aanvang 21:30
Einde 23:30
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief