zo 10 jul

Otis x Brebl | In Contrast ft. Mete Erker

“In contrast” is het nieuwe project van drummer / componist Willem Romers. Na veel podiumkilometers te hebben gemaakt met o.a. Kika Sprangers en Coal Harbour is het nu tijd voor zijn eerste project onder zijn eigen naam.

De muziek laat extreme contrasten die we allemaal tegenkomen in het dagelijks leven tot de verbeelding spreken. Stilte versus chaos, licht versus donker, toekomst versus verleden, eenvoud versus complexiteit. Het resultaat is een bijzondere afwisseling van elektronische soundscapes, melancholische composities, energieke grooves en verstilde / tijdloze momenten.

In dit nieuwe avontuur zocht Willem naar vrijheid en ruimte om zijn muziek te laten ademen. Deze vond hij in een unieke bezetting samen met saxofonist Jesse Schilderink en gitarist Jelle Roozenburg. Door hun frisse spel en intuïtieve benadering van de composities is geen enkel concert hetzelfde. Moeiteloos kunnen zij de muziek in elke richting sturen waarbij verbinding met elkaar en met het publiek altijd centraal staat.

Bezetting:
Mete Erker – Saxofoon (i.p.v. Jesse Schilderink)
Jelle Roozenburg – Gitaar
Willem Romers – Drums

Speciaal voor dit concert speelt de gerenommeerde saxofonist en componist Mete Erker mee.

Mete Erker is een saxofonist met een zeer persoonlijke benadering van muziek. Zijn spel wordt gekenmerkt door zijn prachtige heldere toon, en de combinatie van rauwe energie en lyriek. Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait al jaren mee in de top van de nederlandse scene, van het New Cool Collective tot Conny Janssen Danst.

Daarnaast is mede drijvende kracht achter het vermaarde Artvark Saxophone Quartet, het improvisatie collectief Estafest met Anton Goudsmit, Jeroen van Vliet en Oene van Geel, en zijn eigen Mete Erker Trio.


TICKETS
Prijs (VVK) € 10,00
Prijs (ADD) € 15,00
Prijs (Passepartout) € 95,00
Zaal open 21:00
Aanvang 21:30
Einde 23:30
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief