zo 11 sep

Sven Ratzke presents Rachelle Garniez: New York Stories

Sven Ratzke presenteert de geweldige Rachelle Garniez, singer song writer uit New York, die je als een vrouwelijk crossover tussen Tom Waits en Randy Newman kunt beschrijven. Op deze gedenkwaardige datum zal ze ons meenemen in haar ‘New York Stories’ een tribute aan haar stad.

Garniez tourt over de hele wereld met haar prachtige songs en werkte al vaker samen met Ratzke. Hij zal voor haar de avond openen met zijn musici. Dus verwacht een dubbel concert met prachtige songs van twee eigenzinnig vrienden.

Rachelle Garniez
Native New Yorker, multi-instrumentalist Rachelle Garniez wordt beschreven als een "diva with a differencel" (Billboard Magazine) en een "certified free spirit" (The New Yorker).

Haar originele lyrische en melodische verhaal-songs zijn beschreven als "romantisch, rapsodisch en terloops hilarisch" (The New York Times). Door de jaren heen heeft ze muziek gespeeld in vele soorten bands, waaronder rock, blues, tango, country, latin, klezmer, jazz en Tin Pan Alley klassiekers. Haar unieke gevoel voor zang put uit al deze invloeden en "...dwaalt door genres en laat niets dan zoete wrakstukken achter" (The New Yorker).

Ze is al lang een vaste waarde in de New Yorkse muziekscene, toert het meest regelmatig in Europa en is thuis op allerlei podia, van theaters tot rockclubs over de hele wereld.

Rachelle was onlangs te zien op tv-programma's op HBO "High Maintenance" en "And Just Like That". Haar liedjes zijn te horen op verschillende filmsoundtracks en zijn opgenomen door artiesten als Catherine Russell, Karen Elson en Ingrid Lucia van de Flying Neutrinos. Ze was een uitvoerend lid en een muzikaal leider van de neo-cabaretgroep The Citizens Band. In het begin van de jaren 2000 was Rachelle een aantal jaren lid van de TED-huisband onder leiding van Thomas Dolby. Ze werd in 2019 uitgenodigd om op te treden op een reünie van zorgvuldig geselecteerde TED-alumni. Ze heeft opgetreden/opgenomen met artiesten als Sven Ratzke, Weimar New York, de Marvin Sewell Group, Tigresa, Rufus Wainwright, Dan Zanes en Mumbo Gumbo. In 2009 componeerde Rachelle de muziek voor Taylor Mac's visionaire Obie-Award-winnende epische vijf uur durende theaterstuk "The Lily's Revenge".
TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP (VVK)) € 10,00
Prijs (CJP (ADD)) € 12,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief