do 27 okt

Gard Nilssen Acoustic Unity & Amaro Freitas Trio

Festival Jazz International Nijmegen

Festival Jazz International Nijmegen vindt dit jaar plaats op woensdag 26 t/m zondag 30 oktober 2022. Dit jaar presenteren wij weer een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland. Net als voorgaande jaren zal de stad weer zinderen van de jazzvibes met concerten bij: Brebl, Doornroosje, LUX en Lindenberg Cultuurhuis.

Gard Nilssen Acoustic Unity

Met alleen saxofoon, contrabas en drums zet het Noorse powertrio Acoustic Unity intense concerten neer waarin nieuw terrein wordt ontgonnen in deze aloude bezetting. Muziek vol energieke grooves en vrije improvisaties, waarbij saxofonist André Roligheten, contrabassist Petter Eldh en drummer Gard Nilssen nimmer de samenhang uit het oog verliezen. Dit jaar verschijnt het nieuwe album Elastic Wave van Gard Nilssen Acoustic Unity op ECM Records.


Amaro Freitas Trio

Met een onverzadigbare muzikale honger heeft Amaro Freitas zich ontwikkeld tot de pianist die hij vandaag de dag is. Hij laat een nieuw geluid horen in de Braziliaanse jazz door Afro-Braziliaanse stijlen als maracatu, frevo en baião te integreren en om te vormen tot avontuurlijke muziek waarbij hij de piano bij voorkeur benadert als een groots percussie-instrument

TICKETS
Prijs (VVK) € 22,50
Prijs (ADD) € 25,00
Prijs (Passe-partout) € 94,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz, Festival,
Artiest(en) Gard Nilssen Acoustic Unity
Amaro Freitas Trio
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief