do 6 okt

Otis x Brebl | Ruud Voesten’s Ambrosia

Toen in maart 2020 covid-19 toesloeg in Nederland heeft bandleider en componist Ruud Voesten (ROEST, Branie.) de verplichte vrije tijd gebruikt om zich te verdiepen in één van ’s werelds befaamdste literaire werken uit de middeleeuwen: Dante Alighieri’s Inferno.

In dit eerste deel van de Goddelijke Komedie, welke zeer kritisch is op maatschappij en religie, onderzoekt Dante zijn eigen menselijkheid, maatschappij en zijn positie daarin door af te dalen door de negen ringen van de hel en een confrontatie met de negen hoofdzonden aan te gaan.

Met Inferno als gids en de lockdown als katalysator onderzocht Ruud zijn persoonlijke relatie tot deze hoofdzonden. Het refecteren op thema’s als lust, woede en verraad leverde Ruud een rijke verzameling aan verbanden, motieven en emoties op die hij heeft verwerkt in een nieuw repertoire.

Verwacht een akoestische combinatie van donkere harmonie, zoekende melodiën doorspekt met een catharsis van frisse improvisatie.

Voor het concert vindt ter inleiding een gesprek plaats tussen Ruud Voesten en Sandra Overdijk

Sandra Overdijk studeerde Italiaanse taal- en letterkunde in Leiden. In het dagelijks leven leidt zij culturele reizen. Zij ziet, om met Dante te spreken, taal als aansturing van alle andere disciplines, hoewel voor het meest wezenlijke in ons bestaan geen woorden zijn.

Bezetting:
Jasper van Damme – alt saxofoon (ter vervanging van Mo van der Does)
Wietse Voermans – tenor saxofoon
Koen Schalkwijk – piano + synthesizer
Tijs Klaassen – contrabas
Ruud Voesten – drums + compositie

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP ADD) € 12,50
Prijs (CJP VVK) € 10,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Woord, Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief