zo 2 okt

Stoere vrouwen, Sterke verhalen met Frédérique Spigt

Frédérique Spigt wordt in Brebl op rock-’n-roll wijze geïnterviewd door schrijver en muzikant Koen Frijns. Deze geboren Brabander is groot liefhebber van muziek en literatuur. Hij weet ongetwijfeld alles op tafel te krijgen wat je altijd al wilde weten over deze stoere vrouw. Samen met toetsenist, componist en zanger Roel Spanjers brengt Fré tussendoor natuurlijk ook een paar nummers ten gehore.

Frédérique Spigt (Rotterdam, 1957) is met recht een multitalent: dichter, zangeres, songwriter, actrice, schilder… Haar carrière begon halverwege de jaren ‘80 als zangeres van de rockband I’ve Got The Bullets. Daarna maakte ze met haar volgende band A Girl Called Johnny de Nederlandse poppodia onveilig en volgenden diverse Nederlandstalige soloalbums. Na haar nederlandstalige repertoire heeft Fré nog 2 engelstalige country albums uitgebracht, evenals de EP The road.

Tijdens de coronalockdowns moest ze drie theatertournees afzeggen en stortte ze zich op schilderen en dichten. Dit resulteerde onder meer in haar eerste dichtbundel Misantroop, met indringende illustraties en gedichten die je in het hart raken. De poëzie van Frédérique Spigt is als haar stem: rauw en ontwapenend.

Momenteel maakt ze samen met Katja Schuurman de podcast ‘Schuurman en Spigt ruimen op’, waarin de vriendinnen elkaar helpen met orde scheppen in de chaos. Gelukkig duikt ze dit najaar ook weer het theater in. Vanaf oktober gaat Fré met Annet Malherbe en het Noordpoolorkest op tournee met ‘Elvis never left the building. Part II’. Tijdens deze show rocken de twee queens met Elvis-liedjes de kroonluchters van het plafond.

TICKETS
Prijs (VVK) € 12,50
Prijs (ADD) € 12,50
Prijs (Lid OBGZ (Bibli) € 10,00
Prijs (CJP / Student) € 10,00
Zaal open 15:00
Aanvang 15:30
Einde 18:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Woord, Live muziek
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief