vr 18 nov

Nduduzo Makhathini | Music Meeting

Onder de ogenschijnlijke kalmte zindert het. De Zuid-Afrikaanse pianist Nduduzo Makhathini staat met zijn kwartet garant voor de vurigste jazz van dit moment. Jazz die diepe wortels heeft in Zuid-Afrikaanse volks- en kerkmuziek, en net zo stevig verbonden is met de avontuurlijke, spirituele jazz uit vooral de jaren zestig.

Terwijl Makhathini bedachtzaam zijn steeds verrassende drieklanken kiest, pookt hij met die weerbarstige en emotioneel geladen akkoorden zijn bandleden en met name blazer Logan Richardson op tot hun meest doorleefde spel. Makhathini beschouwt zijn muziek als thuis voor de thuislozen, hij brengt muziek met een hartgrondige boodschap, muziek om in te wonen. Muziek die diepe indruk maakt, in de zaal voel je de hevige concentratie van de muzikanten, je voelt hoe gemeend het verhaal achter de muziek is, voelt voor alles hoe ver deze muziek reikt, hoe zeer zij de diepte ingaat, en met die buitengewone combinatie van passie en kennis, het publiek de essentie van verbonden zijn voelen laat.

Makhathini neemt graag de gelegenheid te baat om met zijn prachtige, zachte stem de context van zijn werk te verklaren. Maar ook zonder woorden begrijp je al luisterend dat deze muziek over het allerwezenlijkste gaat.

Bezetting
Nduduzo Makhathini – piano
Logan Richardson – altsaxofoon
Zwelakhe-Duma Bell Le Pere – contrabas
Chad Taylor – drums

TICKETS
Prijs (VVK) € 17,50
Prijs (ADD) € 20,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Music Meeting
Genre Live muziek
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief