zo 18 dec

Klarendal Jazzorkest ft. Joanne Belgrave

Ooit ontstond het Klarendal Jazzorkest (KJO) in de bekende Arnhemse volkswijk. Vandaar de naam van deze vitale big band, die onder de leiding van Guus Tangelder steeds andere uitdagingen aangaat. Op zondagmiddag 18 december gaat het los in Brebl, Nijmegen.

KJO bestaat uit een uniek en verfrissend samenraapsel van professionals, semi-professionals, ambitieuze liefhebbers en ArteZ-(conservatorium)talenten. Kenmerkend is de leeftijdsopbouw: in KJO spelen zowel twintigers als zestigers. Zij hebben een gezamenlijke missie: de big bandtraditie levend houden en voor de actuele uitingen van deze jazzcultuur een nieuw publiek aanboren.

Het repertoire is breed en gevarieerd. Naast ambitieuze, moderne composities van – onder meer -Bob Mintzer, met een stevige, funky ondergrond, speelt KJO klassiekers in de soepele swingtraditie van Count Basie en arrangeur Sammy Nestico. Moderne, bebop-georiënteerde jazz wordt afgewisseld met aangrijpende ballads. Tijdens twee of drie kernachtige sets maakt het publiek kennis met een springlevend orkest in ontwikkeling. Tijdens het concert in Brebl speelt KJO ook twee composities van de Arnhemse saxofonist Ewout Dercksen.

KJO verwelkomt op 18 december zangeres Joanne Belgrave, die aan enkele arrangementen van bekende songs haar stem leent.
Joanne Belgrave begon met zingen toen ze twaalf jaar was. Daarna was ze niet meer te stoppen. Haar eerste bandervaringen had ze op de middelbare school in een reggaeband en later in een funkband. Vanaf haar achttiende vormde ze met twee vriendinnen een trio. In de hiphop- en swingbeatperiode maakten zij eigen teksten op de muziek van de beat creators met wie zij samenwerkten. Deze formatie toerde door het hele land.

De laatste tien jaar zong Joanne in meerdere kleine en grotere formaties, op bijzondere plekken en bij speciale gelegenheden. De vaste formaties heeft ze inmiddels verlaten, op zoek naar nieuwe uitdagingen. Een gastoptreden bij Klarendal Jazzorkest past daar goed bij.

www.klarendaljazzorkest.nlTICKETS
Prijs (VVK) € 7,50
Prijs (ADD) € 10,00
Zaal open 15:00
Aanvang 15:30
Einde 18:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief