do 8 dec

Otis x Brebl | Tin Men and the Telephone

Serieuze, ontroerende, mooie, bizarre, dansbare en hilarische stukken wisselen elkaar snel af in deze multimedia performance.

Het alledaagse bijzonder maken, dat doet Tin Men & the Telephone met hun muziek. Tin Men geven een nieuwe wending aan het begrip kruisbestuiving. YouTube-videos worden bewerkt waardoor muziek in het gesproken woord herkenbaar wordt en zij laten horen dat jazz bij Tin Men vele vormen kent.

Improvisatie staat centraal en Tin Men laten dat op eigentijdse wijze zien: met de smartphone. Door middel van de app Tinmendo, die voor aanvang van het concert gedownload dient te worden, beïnvloedt men de muziek op verschillende manieren. Het publiek levert de bouwstenen voor de muziek: zelf gemaakte ritmes, melodieën en akkoorden vormen de basis voor een collectief gemaakte compositie waarop Tin Men improviseren. Het resultaat is allesbehalve blikkerig! Met deze vorm van publieksparticipatie is de lat voor spannend en nieuw een metertje of honderd omhooggeschoven.


Line up:
Tony Roe (NL) – piano & electronica
Jammie Peet (NL)– drums
Pat Cleaver (FR/UK)- bass

Download voor het concert de app: Appstore Tin Men

Android: Google Play

Apple: AppStore

Onder de 30 en nog geen CJP? Koop ’m dan nu voor € 17,50 per jaar en maak meteen gebruik van de korting. Naar CJP website

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP VVK) € 10,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Meneer Otis
Genre Film, Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief