zo 26 mrt

Photo31 - Annabel Oosteweeghel

Op zondag 26 maart gaat Photo31 het theater weer in! Voor deze bijzondere 45ste editie is Annabel Oosteweeghel onze gast. Robert Theunissen van Photo31 zit een uur lang met haar aan tafel in zaal Brebl in Nijmegen.

De Noordwijkse fotograaf Annabel Oosteweeghel (1969) noemt haar verhalende persoonlijke fotografieprojecten ‘imaginaire documentaire’. Als uitgangspunt neemt ze namelijk sociale verschijnselen die ze in zorgvuldig gestileerd en geënsceneerd beeld tot uiting laat komen.

Ze studeerde audiovisuele Vormgeving aan de Academie St. Joost in Breda en door haar cinematografische achtergrond zijn haar foto’s meer dan beeld, ze vertellen een verhaal. “Ik vind het mooi om echte mensen met echte verhalen in een geënsceneerde omgeving af te beelden, wat in films heel gebruikelijk is”, zegt ze.

Ze fotografeert daarnaast in opdracht voor talrijke klanten, bureaus en magazines in binnen- en buitenland. In dat commerciële werk richt ze zich op lifestyle en mensen. Ze publiceerde onder meer in New York Times Magazine, NRC, Elle, Volkskrant Magazine en heeft grote commerciële campagnes op haar naam staan.

Haar eerste museale fototentoonstelling was met haar project ‘Old Love’ in Museum Hilversum. Het is een commentaar op de manier waarop liefde altijd wordt afgebeeld in de media: tussen jonge, mooie mensen. Dit project gaat juist over de liefde tussen oudere mensen en de schoonheid daarvan. Haar tweede museale tentoonstelling was in Museum de Fundatie in Zwolle met haar project ‘Insomnia’, over mensen met slaapmoeilijkheden en de vaak inventieve manieren waarmee zij daarmee omgaan en hebben leren leven.

Deze live editie is een samenwerking tussen Photo31, de Fotobond en Fotoclub Nijmegen.

Volg de komende weken de social media van Photo31 voor meer verhalen over Annabel en reserveer je plekje via hun website: www.photo31.nl/agenda/annabel-oosteweeghel
Bij dit live event is er ruimte voor vragen uit het publiek.

Wees er snel bij en meld je aan!Foto © Annabel Oosteweeghel

deurverkoop
Prijs (ADD) € 6,00
Zaal open 14:00
Aanvang 14:30
Einde 16:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Divers
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief