do 25 mei

Blue Sands the Band

Het duo Blue Sands, bestaande uit Nederlandse basgitarist Reindert Kragt en Belgische zangeres Esther Van Hees, bewijst dat stem en bas een spannende en intieme combinatie kan zijn. De karakteristieke sound van het duo werd in recensies reeds omschreven als filmisch, dromerig en eigenzinnig. Hun inspiratie? Disney songs, 90's grunge, jazz standards, klassieke componisten en nog veel meer.

Esther en Reindert ontmoetten elkaar in 2013 tijdens hun jazz master studies aan het conservatorium van Amsterdam en speelden sindsdien samen in verschillende bezettingen. In maart 2020 ontstond het duo Blue Sands. Enkele maanden later speelden ze een showcase in het Bimhuis voor Injazz 2020, en in oktober van dat jaar kwam hun eerste vinyl EP 'Flowers made of Clay' uit.

Blue Sands stond in hun relatief korte bestaan reeds op festivals als So What’s Next, Generations Jazz, Amersfoort Jazz festival en podia als Tivoli, Schouwburg de Rex en Muziekgebouw Eindhoven.

In 2022 kwam het eerste volledige album van Blue Sands, ‘No Longer Blue, uit onder ZenneZ Records. Met het repertoire van dit album ging Blue Sands samenwerkingen aan met gastsolisten als Jef Neve, Teus Nobel, Kika Sprangers, Ben van Gelder, Anton Goudsmit, Jeroen van Vliet en Mete Erker.

Dankzij deze ‘Blue Sands features’ concertreeks ontstond de wens om naast het duo vanaf 2023 ook in een grote bezetting te gaan spelen: ‘Blue Sands the Band’. Een belangrijke eis voor het vormen van deze band was dat de essentie van bas en zang nog steeds de kern van de band zou zijn en dat er geen standaard pop/jazz-band gevormd zou worden. De muzikanten die de samenwerking aangaan met Blue Sands in deze nieuwe bezetting zijn stuk voor stuk fantastische, creatieve topmuzikanten met een heel eigen geluid: Miquel Boelens op sax, Marta Arpini op zang/gitaar en Mats Voshol op drums.


Esther Van Hees (zang)
Reindert Kragt (basgitaar)
Marta Arpini (zang/gitaar)
Miguel Boelens (sax)
Mats Voshol (drums)

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP/stud- VVK) € 10,00
Prijs (CJP | stud- ADD) € 12,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Esther Van Hees
Reindert Kragt
Marta Arpini
Miguel Boelens
Mats Voshol
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief