vr 2 jun

The Unslain

NIJMEEGSE MODERN OLD-SCHOOL METAL!

De Nijmeegse Modern Old-School Metal band THE UNSLAIN is terug met een gloednieuw album! Het tweede album van de Nijmegenaren zal ‘Descending’ gaan heten en zal op 19 mei het daglicht zien.

Op 2 juni is Brebl daarom de locatie voor een avond onvervalste metal in eigen stad met de officiële ‘Descending releaseshow’ van The Unslain.

Dit zal de meest uitgebreide show van The Unslain tot nu toe zijn inclusief integrale uitvoering van hun nieuwe album, gastmuzikanten, uitgebreidere productie en support bands van formaat!

De Nederlandse Modern Old-School Metal band The Unslain creëert een amalgaam van sounds die klassieke heavy metal verbindt met modernere metal- en metalcore-sounds. Met een breed scala aan invloeden die gaan van Metallica, Megadeth en Iron Maiden tot nieuwere geluiden zoals Bullet For My Valentine, Trivium en Lamb of God, biedt hun eclecticisme een uniek nieuw perspectief op het verleden. Door inspiratie te nemen uit de klassieke 80’ metal, gecombineerd met hedendaagse modern metal(core), creëert The Unslain een unieke, verpletterende nieuwe sound waarin rauwe vocalen ondersteund worden door heavy riffs, een beukende groove met een polymetrisch sausje en natuurlijk wat breakdowns!

“We praten graag over de donkere kanten van de samenleving”, stellen de bandleden, reflecterend op de verscheidenheid van hun teksten. Door onderwerpen als ellende, depressie, drugsmisbruik, oorlog en de menselijke geest te onderzoeken, gaat de band tot in detail in op de donkere kant van de ziel en de verontrustende kanten van de mensheid.

Hun LP-debuut "We Will Battle" uit 2018 toonde hun meer klassieke geluid. “Toen we ons eerste album uitbrachten, gingen we zitten met elkaar en keken we naar The Unslain en welke richting we op wilden. Toen werd het idee van ‘Modern Old-School Metal geboren". Dit was keerpunt in hun stijl.

Na “We Will Battle” behaalden The Unslain in 2019 de publieksprijs in de Nederlandse Wacken Metal Battle, ook brachten ze in 2020 en 2022 diverse singles uit. In 2022 tekenden ze bij Rexius Records, waarmee ze hun creatieve pad voortzetten.


TICKETS
Prijs (VVK) € 7,50
Prijs (ADD) € 10,00
Zaal open 19:30
Aanvang 20:00
Einde 23:30
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek
Artiest(en) The Unslain
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief