wo 12 jul

Fuensanta, Marta Arpini & Līva Dumpe / Teis Semey

Double bill

Vanavond een double bill: Het trio Fuensanta, Marta Arpini & Liva Dumpe en speciaal voor vanavond, Teis Semey solo!

Fuensanta Méndez is zangeres, contrabassist en componist, geboren in Veracruz, Mexico, en woont in Amsterdam. Ze versmelt sfeervol spel met poëzie en folklore, op unieke en vernieuwende manieren. Met haar zang, bas en poëzie verkent ze thema's als revolutie, liefde en mythe. Binnenkort releaset ze ‘Principio del Fuego’, op GroundUP Music, het label opgericht door Snarky Pupppy-leider Michael League.

Vanavond komt Fuensanta met haar trio samen met Marta Arpini en Līva Dumpe. Alle drie zijn ze op hun manier bezig met uiteenlopende eigen projecten. Het concert is gebaseerd op het Ensamble Grande, een groot project van Fuensanta dat ze op diverse festivals met veel succes opvoert.

Fuensanta – voice, double bass, electronics
Marta Arpini – voice, synth, percussion
Līva Dumpe – voice, synth, percussion


Teis Semey (solo), door NRC "rijzende ster" genoemd, wordt herkend door zijn ritmisch actieve en harmonisch onderzoekende stijl van gitaarspelen. Semey's muziek speelt zich af op het snijvlak van jazz, punk en elektronische geïmproviseerde muziek. Iemand die Semey meerdere keren heeft gehoord, weet dat hij naast een ondersteunende speler ook een ingenieuze en inventieve vakman op de gitaar is. "Semey's spel grijpt je, en schreeuwt een verhaal in je gezicht. Maar wel een verhaal met diepgang en nuance", schreef Jazzism over Semey. "Teis Semey heeft de agressie van punk en de gevoeligheid van koormuziek", schreef NRC. Op zijn derde album Mean Mean Machine (Zennez Records) gebruikt de Deense gitarist het volledige bereik van zijn klankpalet om ons een "punk-infused avant-garde indie-jazz album" te brengen.Foto: Jade Sastro

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP/stud- VVK) € 10,00
Prijs (CJP | stud- ADD) € 12,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief