Uitverkocht

vr 20 okt

Radboud Reflects - Jazz & Filosofie

Let op: Dit evenement vindt niet in Brebl plaats, maar in Theaterzaal C van de campus

Als jazzmuzikanten gaan improviseren, lijkt het soms of ze zomaar wat doen. Maar achter de vloeiende melodieën schuilen strakke regels binnen duidelijke grenzen en volgens gezamenlijke schema's. Juist door deze kaders kan ware vrijheid bestaan. Duik samen met cognitiefilosoof Marc Slors dieper in de vergelijking tussen jazz en de samenleving en luister naar een vervreemdend jazzoptreden van Teun Creemers en Wietse Voermans


Is er nog wel een gezamenlijke structuur waarop we als samenleving bouwen? Of verdwijnt deze langzaam in een wereld vol informatiebubbels, echokamers en gekozen gemeenschappen? De vrijheid die we zoeken in het kunnen vormen en uiten van onze meningen, vervalt tot chaos als we niet ook aandacht besteden aan onze gedeelde uitgangspunten, aldus Marc Slors.

Kom luisteren naar een korte lezing en gesprek gevolgd door een concert van bassist Teun Creemers en saxofonist Wietse Voermans en kom erachter wat we kunnen leren van jazz als metafoor voor onze complexe samenleving!

Dit evenement is onderdeel van Radboud Art & Science. Op 19, 20 en 21 oktober dompel je jezelf op de campus van de universiteit onder in de wereld van kunst en wetenschap.

Radboud Art & Science is gratis toegankelijk en iedereen is welkom. Zien we je daar? Je moet jezelf wel even aanmelden


Gratis
Prijs (ADD) € 0,00
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 21:30
Locatie Radboud CC4, collegezalen complex
Organisatie
Genre Live muziek, Evenement
Artiest(en)
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief