vr 27 okt

Trio North • Knarr • ??

Festival Jazz International Nijmegen

Sinds 2016 presenteert Festival Jazz International Nijmegen in het najaar een verscheidenheid aan artiesten uit binnen- en buitenland. Vanavond in Brebl een double bill: Knarr & Mette Rasmussen Trio North + Surprise guest!

Knarr

EEN WERELDREIS IN MUZIEK

De Noorse bassist Ingebrigt Håker Flaten is een muzikale globetrotter. Met een internationale groep topmuzikanten zal hij Knarr ten gehore brengen. Met dit werk neemt hij je mee op een denkbeeldige reis aan boord van een knarr, een type Vikingschip. De zes composities die het werk omvat zijn opgedragen aan de mensen, muziek en steden die een belangrijke rol spelen in het leven van de bassist. Kortom, een wereldreis in muziek.

BEZETTING
Ingebrigt Håker Flaten – bas en composities
Karl Hjalmar Nyberg – tenorsaxofoon, sopraansaxofoon en basklarinet
Mette Rasmussen – altsaxofoon
Guro Kvåle – trombone
Jonathan F. Horne – gitaar
Marta Warelis – piano
Olaf Moses Olsen – drums

Facebook: https://www.facebook.com/ingebrigt.flaten
Instagram: https://www.instagram.com/embrethooker


Mette Rasmussen Trio North

IMPROVISERENDE SCANDINAVISCHE KRACHTENBUNDELING

Trio North bestaat uit de Deense altsaxofoniste Mette Rasmussen, bassist Ingebrigt Håker Flaten en drummer Olaf Moses Olsen. Als veelgevraagd improvisator is Rasmussen vastbesloten om het uiterste uit haar instrument te halen. Zo bespeelt ze de saxofoon soms zonder mondstuk of dempt ze de beker met haar been of een tamboerijn. In Håker Flaten en Olsen vond ze twee gelijkgestemden die haar intensiteit en drang om te experimenteren evenaren. Voor Trio North schreef Rasmussen nieuwe composities onder de noemerTime Travels Through Us.

BEZETTING
Mette Rasmussen – saxofoon
Ingebrigt Håker Flaten – bas
Olaf Moses Olsen – drums

Instagram: https://www.instagram.com/mettesmailbox


SURPRISE GUEST - dat is nog een verrassing

Festival Jazz International Nijmegen vindt plaats van 25 t/m 29 oktober 2023 op verschillende locaties in Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door Brebl, Doornroosje, Festivalhuis Nijmegen, Gemeente Nijmegen, Lindenberg Cultuurhuis, LUX, Music Meeting, Podium JIN, Stadsschouwburg en De Vereeniging. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek www.fjin.nl.

TICKETS
Prijs (VVK) € 22,50
Prijs (ADD) € 25,00
Zaal open 20:30
Aanvang 21:00
Einde 23:30
Locatie Brebl
Organisatie Festival Jazz International Nijmegen
Genre Live muziek, Jazz, Festival,
Artiest(en) Ingebrigt Håker Flaten Knarr
Mette Rasmussen Trio North
Surprise Guest
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief