do 16 nov

Henk Kraaijeveld Quintet

In het land van de Europese jazzvocalisten neemt Henk Kraaijeveld een unieke plaats in, ergens tussen het bekende en het onbekende. Hij is een van de weinige mannelijke vocalisten die het muzikale avontuur opzoeken en meeslepende muziek samenbrengen met poëtische teksten en verrassende improvisaties. De bekroonde zanger ontwapent zijn publiek met zijn warme stem en natuurlijke speelsheid op het podium. Zijn tweede album Patches of Sky verscheen in het voorjaar van 2023 en kreeg al lovende kritieken van de internationale vakpers.

Voor Kraaijeveld is het verhalende karakter van muziek essentieel, net als het vermogen van muziek om mensen over de hele wereld te verbinden. "Ik ben gefascineerd door onze menselijke behoefte om kwetsbaar te kunnen zijn en geliefd te worden. Dat zie ik terug in veel van de huidige maatschappelijke ontwikkelingen. In mijn muziek en teksten probeer ik me daar altijd toe te verhouden. Dat hoor je op het nieuwe album Patches of Sky, dat net is verschenen."

In zijn avontuurlijke liedjes wordt melodieuze en lichtvoetige muziek afgewisseld met levendige grooves en harmonieën. Opgegroeid met klassieke (koor)muziek en The Beatles en geschoold in de vocale jazztraditie (met zangers als Mark Murphy, Kurt Elling, David Linx), brengt hij allerlei invloeden in zijn muziek, van Sting tot Avishai Cohen en Esperanza Spalding. Zijn ‘all-star’ kwintet bestaat uit enkele van de meest gewilde creatieve en energieke muzikanten van Nederland; “Ieder van ons heeft een sterke muzikale persoonlijkheid en ik hou ervan dat er ruimte is voor wrijving, want het is spannend en uiteindelijk dienen we altijd het bandgeluid.” Elk concert dat de band speelt staat garant voor spannende muzikale interactie, zowel op het podium als met het publiek, of het nu gaat om een ziekenhuis, een drukbezochte kroeg of een jazzfestival.

(Inter)nationale recensies zijn lovend:
“(…) certainly a very bright spot on today's map of jazz in Europe (…) just as there are few men who sing well in jazz, those who do it well do not always go hand in hand with good material. "Patches of sky" has both. And even the third one, i.e. musicians perfectly in tune with it.” JazzSoul.pl.
“Patches of sky… is weer een streling voor ieders trommelvliezen”
- Jazzism
"Lots of great ideas, and ones that keep with the jazz tradition yet push forward. Look for this guy!" Jazzweekly

Bezetting
Henk Kraaijeveld – vocals
Daan Herweg – piano,
Tobias Nijboer – contrabas,
Roberto Pistolesi – drums
Paul van der Feen – saxofoon

https://henkkraaijeveld.com


 

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP/stud - VVK) € 10,00
Prijs (CJP/stud- ADD) € 12,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Henk Kraaijeveld
Daan Herweg
Tobias Nijboer
Roberto Pistolesi
Paul van der Feen
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief