do 30 nov

TREE HOUSE

Felix Schlarmanns nieuwste project Tree House omvat uitzonderlijke artistieke persoonlijkheden die elkaar vonden in de composities van deze nieuwe groep. De leden, allemaal creatieve individuen, brengen iets in de muziek waardoor Tree House meer is dan alleen de som der delen. In de ongebruikelijke bezetting van het ensemble vullen twee saxofoons en zang elkaar perfect aan, versmeltend met de kleurrijke lagen van gitaar en piano. De spelers creëren ruimte voor elkaar en bewaken voortdurend de balans van het unieke bandgeluid van de groep.

Met dit nieuwe project heeft de Amsterdamse drummer zijn eigen, al lang bestaande wens vervuld om met het klankenpalet van een iets groter ensemble te werken. Daarom stelde hij een zevenkoppige groep van contrasterende muzikanten uit verschillende generaties samen, die de verscheidenheid van de Nederlandse jazzscene weerspiegelen. Spelers als Pat Cleaver (Tin Men & The Telephone) of Mete Erker (Artvark) staan naast rijzende sterren als de in Letland geboren zanger Līva Dumpe en gitarist Olivier van Niekerk.

“Tree House brimmed with shimmering insight…” Paul de Barros, DOWNBEAT

Line up:
Mete Erker – tenor saxophone
Mo van der Does – alto saxophone
Līva Dumpe – voice
Olivier van Niekerk – guitar
Franz von Chossy – piano
Pat Cleaver – bass
Felix Schlarmann - drums

Felix Schlarmann, geboren in Duitsland, is diep geworteld in de Nederlandse jazzscene; Amsterdam is al bijna twintig jaar zijn thuis. Acht jaar na de release van zijn debuutalbum Counterlife op Challenge Records ontstond in 2023 zijn nieuwste project Tree House in opdracht van het Duitse Jazzahead in samenwerking met het Nederlandse InJazz.

TICKETS
Prijs (VVK) € 15,00
Prijs (ADD) € 17,50
Prijs (CJP/stud- VVK) € 10,00
Prijs (CJP/tud- ADD) € 12,50
Zaal open 20:00
Aanvang 20:30
Einde 23:00
Locatie Brebl
Organisatie Brebl
Genre Live muziek, Jazz
Artiest(en) Mete Erker
Mo van der Does
Līva Dumpe
Olivier van Niekerk
Franz von Chossy
Pat Cleaver
Felix Schlarmann
XML
nieuwsbrief nieuwsbrief